ProductArchimedes Drive
SectorHigh Tech
Geïnvesteerd bedrag€ 300.000;
€ 600.000;
€ 3 mln.
FondsUNIIQ;
InnovationQuarter Capital
Websiteimsystems.nl
StatusActief

IMSystems

Met de ‘Archimedes Drive’, wordt kracht stukken efficiënter overgebracht, in een compacter formaat en tegen lagere kosten

Het is het ‘hart’ van de robot, de krachtaandrijving. De robotica ontwikkelt zich razendsnel en toch zijn de transmissiesystemen – de onderdelen die de robot laten bewegen – de afgelopen 50 jaar nauwelijks veranderd. Daardoor blijven robots tot op heden relatief zwaar, complex, oncontroleerbaar en kostbaar. Met de Archimedes Drive introduceerde IMSystems de eerste grote doorbraak in transmissiesystemen in een halve eeuw. Het ‘hart’ van de robot functioneert nu veel nauwkeuriger, waardoor kracht stukken efficiënter wordt overgebracht, in een compacter formaat en tegen lagere kosten. Dat zorgt ervoor dat de bewegingen van robots nauwkeuriger, krachtiger en controleerbaarder worden. Met deze drive kan een productierobot tot 40% meer werk leveren in dezelfde tijd. Robotproducenten (kunnen nu o.a. deltarobots leveren met hogere bandbreedte) en robots produceren die veilig met mensen kunnen samenwerken. IMSystems’ wil de automatiseringsindustrie ontwrichten met hun gepatenteerde Archimedes Drive.

Linamar investeert significant in grote productielijnen voor Archimedes Drive

Linamar zet haar ingenieursteam van wereldklasse (McLaren) in om IMSystems bij te staan bij het ontwikkelen, testen en produceren van de Drives. Linamar investeert significant in het opzetten van productielijnen voor de productie en assemblage van de Drives, van kleine batches tot massaproductie. Dit partnerschap biedt IMSystems op lange termijn de nodige ondersteuning, middelen en geloofwaardigheid om een betrouwbare partner te worden voor grote producenten van robotica over de hele wereld.

UNIIQ - Finance for the futureIQCapital - Lifecycle financier

Nieuwsbrief