Terug naar overzicht

Zuid-Hollands medtech cluster krijgt product innovatie versterking van Australische IDE Group

Australisch product innovation agency IDE Group opende recent haar nieuwe Europese hoofdkantoor in CIC Rotterdam, van waaruit zij haar Europese partners zal bedienen. IDE Group heeft een stevige track-record in medtech innovaties die met partners als Bayer en ResMed werden ontwikkeld. Rotterdam is een logische strategische keuze voor IDE vanwege de nabijheid van toptalent en de centrale ligging in Europa. Ter ere van de opening van het Rotterdamse kantoor ontving IDE Group een cornerstone tijdens het LSH010 ontbijt in het Rotterdam Science Tower. Deze werd uitgereikt namens de Wethouder Economie bij de gemeente Rotterdam, Barbara Kathmann en de samenwerkende partners InnovationQuarter, Rotterdam Partners, NFIA en Life Sciences & Health 010, die IDE Group ondersteunden bij de vestiging in Rotterdam.

Nederland, Rotterdam, 28/03/2019
#LSH010 Ontbijt in de Science Tower.
foto Jan de Groen

Enabler en versneller van medtech innovaties

IDE Group is in 2003 opgericht in Sydney, Australie, door Richard Sokolov en George Sidis. De agency werkt als partner met grotere medtech bedrijven om productinnovatie te versnellen en telt inmiddels 50 werknemers. Grote Medical Device bedrijven hebben geen gebrek aan goede ideeën of funding, maar kunnen niet altijd snel schakelen en oplossingen ontwikkelen die niet direct binnen de organisatie passen. IDE werkt met deze partijen samen om de productontwikkeling binnen afgesproken termijn succesvol af te ronden.

Als alumnus van de TU Delft ken ik de waarde van de technische opleidingen en hoe dit gewaardeerd wordt door bedrijven over de hele wereld. Bij het Erasmus MC komen de juiste nieuwe ideeën vandaan en bij YES!Delft vinden we de juiste ondernemende mensen. Ik heb echt zin in deze samenwerking! – Willem Mees van der Bijl, directeur IDE Netherlands

Incubator voor nieuwe innovaties

Voor startups en voor valorisatie en technology transfer uit universiteiten en ziekenhuizen biedt IDE een team van ervaren ontwerpers en ondernemers die de productontwikkeling op zich nemen en een bedrijf daaromheen opbouwt. Zo zag ook de nieuwe door John Kelly en IDE opgerichte onderneming Atomo Diagnostics het licht. De medische startup schudde de markt van ‘diagnostic testing’ wakker door met een nieuwe gebruiksvriendelijke HIV test nauwkeurige diagnostiek beschikbaar te maken tegen extreem lage kosten. Dit trok de aandacht van de Wereld GezondheidsOrganisatie (WHO) en de Bill & Melinda Gates Foundation. Samen met hen is vervolgens een HIV Self-Test ontwikkeld. IDE is hier partner in de gehele ontwikkeling, het bouwen van de business en leverancier van het product.

Wethouder Economie bij de gemeente Rotterdam, Barbara Kathman: “Rotterdam groeit economisch, de digitale diensteneconomie vervult daarin een belangrijke rol. De komst van IDE naar Rotterdam onderstreept het innovatieklimaat van de stad. Nieuw gevestigd, vooruitstrevend ondernemerschap is goed voor de economie van de stad en gezien de achtergrond van IDE,  ga ik er vanuit dat zij een goede verbinder zullen gaan zijn tussen Rotterdams talent, innovaties en ondernemerschap.”

Dicht bij hoogwaardig talent

IDE werkt nauw samen met Nederlandse technische universiteiten en heeft meerdere Nederlanders in het Australische team. Daarnaast heeft IDE direct contact met klinische experts en professionals van het Erasmus MC, waar ideeën voor nieuwe toepassingsrichtingen ontstaan die op de klinische praktijk zijn gebaseerd. Deze samenwerkingen maken Rotterdam tot een logische locatie voor IDE om het Europese hoofdkantoor te vestigen. Ook de centrale ligging en de uitstekende infrastructuur van Rotterdam naar heel Europa maakt Rotterdam de ideale vestigingslocatie om de Europese business te laten groeien.

Willem Mees van der Bijl, directeur IDE Netherlands: “Als alumnus van de TU Delft ken ik de waarde van de technische opleidingen en hoe dit gewaardeerd wordt door bedrijven over de hele wereld. Bij het Erasmus MC komen de juiste nieuwe ideeën vandaan en bij YES!Delft vinden we de juiste ondernemende mensen. Ik heb echt zin in deze samenwerking!”

Nieuwsbrief