Terug naar overzicht

Zuid-Hollands energie-innovatiefonds ENERGIIQ investeert in Europees energietransitiefonds SET Ventures

Veranderen doe je als provincie nooit alleen. De energietransitie is een opgave die een Europese aanpak verdient. Zuid-Hollands energie-innovatiefonds ENERGIIQ investeert daarom in het Europese energietransitiefonds SET Fund III.

Europese aanpak energietransitie

SET Fund III investeert durfkapitaal in startups en scale-ups die bepalend zijn voor het toekomstige energiesysteem. Met deze fonds-in-fondsinvestering versnelt ENERGIIQ de energietransitie, zet het Zuid-Holland op de kaart bij Europese investeerders en ondernemingen, en verbindt ENERGIIQ zich actief aan de Europese ontwikkelingen op energie-innovatiegebied.

ENERGIIQ is één van de investeerders in dit derde fonds van fondsmanager SET Ventures, en heeft gezamenlijk met European Investment Fund, Korys, PTT Group Thailand, Shell Ventures, BNP Paribas, Sitra en BOM Brabant Ventures SET Fund III mogelijk gemaakt. SET Fund III gaat zich primair richten op ondernemingen die werken aan het balanceren van het elektriciteitsnet, energiedistributie- en opslag of energiebesparing.

Samenwerking in kennis en kapitaal

Rene Savelsberg, Managing Partner SET Ventures: “SET Ventures is verheugd dat ENERGIIQ, naast vele andere institutionele investeerders, investeert in SET Fund III. Het is duidelijk dat ENERGIIQ, beheerd door InnovationQuarter, veel te bieden heeft aan groeibedrijven die een bijdrage leveren aan de energietransitie in de provincie Zuid-Holland of aan bedrijven met een strategisch belang in Zuid-Holland (afzetmarkt / R&D of productie locatie). ENERGIIQ weerspiegelt onze visie dat een fundamenteel begrip van de energiesector uiteindelijk leidt tot succesvolle en er toe doende investeringen met duurzame impact. Gezamenlijk dragen wij bij aan de geambieerde CO2 reductie voor zowel de regio als op Europees niveau”.

Nienke Vledder, fondsmanager van ENERGIIQ:

Onze investering in SET Fund III ondersteunt onze zoektocht naar technologie die bijdraagt aan de energietransitie in Zuid-Holland.

“Bovendien is het team van SET Ventures goed ingevoerd in de ontwikkelingen binnen de energietransitie. Warme banden met een gerenommeerde partner als SET Ventures zijn van waarde voor Zuid-Hollandse bedrijven actief in de energiesector zowel met kennis als met kapitaal,” aldus Nienke Vledder.