Terug naar overzicht

Vouchers voor zorgtechnologiebedrijven met financieringsvraagstuk

Vanaf 1 september kunnen zorgtechnologiebedrijven uit Zuid-Holland gebruikmaken van Europese subsidiegelden via Kansen voor West. De vouchers vergoeden tot € 25.000 voor deelname aan een Investor Readiness Programma of tot € 10.000 voor extern advies. De vouchers zijn bedoeld om bedrijven te helpen hun technologische oplossing versneld toe te passen en op te schalen in de gezondheidszorg. Het innovatieprogramma ZorgTech helpt bedrijven bij deze regeling.

Hoe een voucher ontvangen?

Heb je interesse, dan kun je vanaf 1 september een aanvraag indienen via het webportaal van Kansen voor West. Vanuit het innovatieprogramma ZorgTech organiseren we iedere maandag een online spreekuur. Bedrijven met vragen over deze regeling kunnen hier op intekenen. Wij kunnen je meer vertellen over welke programma’s er bestaan, je verbinden aan experts en helpen bij het scherp formuleren van je adviesbehoefte. De regeling staat open tot het budget van € 500.000 is besteed en loopt tot uiterlijk 30 juni 2023.

ZorgTech vouchers financieringsaanvraag

 

Voor wie is deze regeling?

Deze regeling is voor bedrijven die werken aan technologische oplossingen voor de zorg. Hierbij ligt de focus op producten en systemen die worden gebruikt voor diagnose, preventie, bewaking, behandeling of verlichting van ziekten. Het gaat vooral om de inzet van vernieuwende technologieën, zoals Internet of Things (IoT), Big data, Artificial Intelligence (AI), Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR), Wearables, Blockchain, health robotics, 3D-printing etc. Zowel startups als scale-ups die toewerken naar een investering kunnen zich melden.

Wat kun je met de vouchers?

Met de programmavoucher kun je deelnemen aan een zogenaamd Investor Readiness Programma (IRP). In dit interview lees je meer over de verschillende programma’s en wat deelname betekent. Een IRP helpt bedrijven te versterken en hun slagingskans voor financiering te vergroten. Tijdens het programma krijg je theorie, opdrachten, gesprekken met peers en 1-op-1-coaching door experts. Je neemt je team, business model, klant en oplossing nog eens flink onder de loep. Na een IRP heb je een beter beeld waar je nog aan kunt werken om jouw slagingskans op financiering te vergroten.

Als je een specifieke vraag hebt of geen behoefte hebt om aan een programma deel te nemen, dan kun je ook een adviesvoucher aanvragen. Je kunt daarmee de inhuur van een expert bekostigen. Het advies kan bijvoorbeeld gaan over versterking van je businesscase, inzicht in de financieringsstructuren van de zorgsector of over juridische aspecten, zoals certificering van technologie.

Contact

Het innovatieprogramma ZorgTech wordt mogelijk gemaakt door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de provincie Zuid-Holland, TNO, InnovationQuarter en Medical Delta; de uitvoering is in handen van InnovationQuarter en Medical Delta. Meer informatie is te vinden via de programmapagina.

Marieke Kodde

Marieke Kodde

Senior Business Developer
Nieuwsbrief