Zeven ondernemers met oplossingen in energieopslag, golfenergie en warmteopslag van start met innovatieprogramma Energie & Klimaat
Goed nieuws voor zeven ondernemers met o.a. oplossingen in energieopslag, golfenergie en innovatieve toepassingen van warmteopslag in huis. In de recente voucherronde van het Innovatieprogramma Energie & Klimaat hebben deze zeven projecten een voucher toegekend gekregen met een totaalbedrag van €365.792. Het gaat hier om één real-life test en zes fieldlab tests, waarbij nauw wordt samengewerkt met vooraanstaande partners en fieldslabs, zoals het Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energy (RCSG), The Green Village (TGV), Campus@Sea en Plant One.
De binnengekomen aanvragen werden beoordeeld op unieke technologie, toegevoegde waarde voor Zuid-Holland, projectkwaliteit en relevantie voor een van de vier thema’s van het programma: verduurzaming van de gebouwde omgeving, grootschalige opwek en opslag van energie, industriële elektrificatie, circulaire grondstoffen in de industrie. Vervolgens zijn de geselecteerde projecten uitgenodigd voor een pitch, waarbij deze zeven projecten zijn geselecteerd om te starten met de toegekende subsidie.
In samenwerking met vooraanstaande fieldlabs zoals RCSG, TGV, Campus@Sea en Plant One, zullen deze projecten de komende periode hun innovaties verder ontwikkelen en testen in een realistische praktijkomgeving. Dit biedt niet alleen waardevolle inzichten, maar versnelt ook de introductie van duurzame oplossingen op de markt.
Met de succesvolle afronding van deze pitch dag kijken we uit naar de stappen die deze ondernemers de komende periode gaan zetten.
Matthijs Damm, Business Developer Energie, voegt toe: ‘het is inspirerend om te zien welke innovatieve oplossingen er zijn binnengekomen en de potentie van deze innovaties. Dankzij de vouchers van het innovatieprogramma Energie & Klimaat kunnen deze ondernemers aan de slag met het verder technologisch door ontwikkelen van hun oplossing en het testen of valideren ervan in een fieldlab of in de praktijk. Ik kijk dan ook uit naar de stappen die deze ondernemers gaan maken de komende periode, met uiteindelijk positieve impact op de energietransitie in onze regio.’
Deze toekenningen toont aan dat er behoefte is aan ondersteuning en financiering van duurzame innovaties. Het programma speelt een cruciale rol in het ondersteunen van deze inspanningen.
Voor wie geïnteresseerd is, start er in juni weer een nieuwe ronde van het innovatieprogramma Energie & Klimaat, met in totaal 1,8 miljoen euro beschikbaar vanuit de Kansen voor West regeling in de vorm van vouchers. Houd onze kanalen in de gaten voor meer informatie.
Dit zijn de zeven projecten die van start gaan.
Houd onze website in de gaten en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van deze zeven gedreven ondernemers in de komende periode.
Phoenix Metals Rotterdam: Demonstratie - Phoenix Metals Rotterdam
Phoenix Metals Rotterdam herdefinieert de waarde van afval door Refinery ash om te zetten in essentieel materiaal voor de Vanadium Redox Flow Batterij, waardoor een nieuwe stap wordt gezet richting duurzame energieopslag. De real-life test zal plaatsvinden bij PlantOne.
ILSA.tech: ENERGY TOKEN V2
ILSA.tech heeft een platform ontwikkelt waarmee energie gedeeld kan worden. Op The Green Village gaan ze het platform, en de verschillende mogelijkheden van uitbetaling, met gebruikers testen.
Pelagen: Development and validation of scalable lab grown leather
Pelagen maakt kunstmatig leer uit dierlijke cellen. In dit project zullen ze samen met Made in Holland de kwaliteit van het leer testen voor high-end toepassingen.
Newton Energy Solutions: NEStore Generation 2
Newton Energy Solutions heeft warmte opslag ontwikkelt voor warm water gebruik. In dit project breiden ze dit uit naar ruimte verwarming.
Slow Mill Sustainable Power: Validatie Slow Mill Scheveningen
Slow Mill ontwikkelt een wave energy converter die gebruik maakt van zowel horizontale als verticale golfbewegingen. Met Campus@Sea zullen ze hun tweede test op het water doen.
GEHECO: GeoSource: nieuwe bronplaatsingstechnologie voor water-water warmtepompen
GEHECO introduceert een innovatieve bronplaatsingstechnologie voor water-water warmtepompen, met als doel een minder invasieve en efficiënte manier van energieopwekking te realiseren. Bij Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energy zal GEHECO hun innovatieve technologie testen.
Rator: Rator – een slimme warmtepompradiator
Rator ontwikkelt een betaalbare warmtepompradiator voor de sociale woningbouw, waarbij gebruikers op The Green Village de kans krijgen om deze innovatieve oplossing te ervaren.
Nieuwe ronde
Voor wie geïnteresseerd is, start er in juni weer een nieuwe ronde van het innovatieprogramma Energie & Klimaat, met in totaal 1,8 miljoen euro beschikbaar vanuit de Kansen voor West regeling in de vorm van vouchers. Houd onze kanalen in de gaten voor meer informatie. Houd de websitepagina van Energie & Klimaat en onze kanalen in de gaten voor meer informatie.
Meer informatie over het innovatieprogramma Energie & Klimaat
Neem gerust contact met mij op.