Terug naar overzicht

Yes!Delft opent de deuren in Den Haag

Het Haagse College heeft vandaag ingestemd met de komst en ondersteuning van YES!Delft in Den Haag. De startup incubator en accelerator opent in januari 2019 haar deuren in Den Haag. De organisatie richt zich erop om startups zo snel mogelijk te laten groeien. YES!Delft biedt hiervoor ondersteuning in de eerste groeifases – door op maat gesneden groeiprogramma’s, huisvesting, financiering en partnernetwerken. De focus van YES!Delft in Den Haag zal vooral liggen op technologieën zoals kunstmatige intelligentie en blockchain, twee sleuteltechnologieën van de digitale samenleving.

Yes!Delft opent haar deuren in Den Haag

“Wij zijn als college enorm blij met de komst van YES!Delft,” zegt Saskia Bruines (wethouder kenniseconomie). “Den Haag werkt aan een sterke regionale kenniseconomie waarbij een nauwe samenwerking met universiteiten en hogescholen een belangrijke rol speelt. Binnen deze instellingen worden de ondernemers van morgen opgeleid. YES!Delft is daarom een goede toevoeging aan de Haagse economie. De organisatie heeft in Delft aangetoond een groot aantal succesvolle startende bedrijven te kunnen creëren.”
Als een van de oprichters van YES!Delft is ook de Gemeente Delft verheugd over deze ontwikkeling.

Haagse economie krijgt belangrijke impuls

Met het programma van YES!Delft krijgt de Haagse economie een belangrijke impuls. Jaarlijks gaat het bedrijf namelijk rond de 30 Haagse startups begeleiden. Daarnaast wordt de samenwerking met de TU Delft versterkt en worden talent en veelbelovende bedrijven voor de regio behouden. Ook krijgt het Haagse ondernemersklimaat toegang tot een goed netwerk van ondernemers, bedrijven en investeerders. Tot slot kan YES!Delft door de keuze voor inhoudelijke thema’s als blockchain en kunstmatige intelligentie zorgen voor een goede koppeling tussen startups en de bestaande groeiclusters als Security, IT/Tech en Finance & Legal.

Yes!Delft is een bewezen succesformule; een mondiaal gerenommeerde incubator,” zegt de Delftse wethouder Bas Vollebregt. “Yes!Delft staat aan de wieg van veel succesvolle starters. Ik ben trots dat we deze kracht nu breder kunnen inzetten in de regio en door de samenwerking Yes!Delft als geheel nog krachtiger kunnen maken. Zo ontstaan nieuwe kansen voor de ontwikkeling van innovaties en technologieën in clusters waarin Yes!Delft tot op heden minder actief was. Hiermee versterken we de economie van de regio.”

YES!Delft

YES!Delft is in de afgelopen 13 jaar uitgegroeid tot één van de succesvolste startup incubators ter wereld. Eerder dit jaar behaalde de tech incubator de tweede plaats op de wereldranglijst van UBI Global, een Europees orgaan dat jaarlijks een incubator ranglijst uitbrengt. De meer dan 200 startups in de portfolio hebben toegang tot het unieke YES!Delft ecosysteem van mentoren, experts, investeerders en corporate partners, dat gezien mag worden als een van de meest omvangrijke ecosystemen in Europa. In nauwe samenwerking met de TU Delft wordt jong talent begeleid naar succesvol ondernemerschap.YES!Delft biedt acht focus areas aan met elk een gespecialiseerd eigen netwerk, variërend van Aviation, Cleantech, Robotics tot MedTech. In Den Haag zal de nadruk liggen op het gebied van de software gerelateerde startups.

“Wij kijken ernaar uit om met onze ervaring en expertise als tech incubator de uitdaging in Den Haag aan te gaan,” aldus Yes!Delft managing director Evert Jaap Lugt. “Het is onze ambitie om rond onze Haagse vestiging een bruisend en sterk innovatief ecosysteem te creëren voor tech startups die impact willen maken in de belangrijke domeinen van artificial intelligence en blockchain. Daarbij gaan we een nauwe samenwerking aan met het lokale bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid. Ik ben ervan overtuigd dat deze unieke regionale samenwerking een belangrijke basis zal zijn voor technologische vernieuwing in Nederland.”