Terug naar overzicht

YES!Delft en UtrechtInc bij internationale top universitaire bedrijfsincubators

Nederlandse bedrijfsincubators hebben wederom de top bemachtigd op de ranglijst voor beste universitaire bedrijfsincubators van de wereld, de UBI Global 2017/2018. YES!Delft haalde de tweede plek en UtrechtInc de tiende in de ranking. Dat is vannacht bekend gemaakt in Toronto tijdens het World Incubation Summit. De twee Nederlandse incubators krijgen daarmee internationale erkenning voor hun begeleiding aan startende bedrijven.

YES!Delft en UtrechtInc bij internationale top universitaire bedrijfsincubators

World Top Business Incubator

UBI Global maakte dit jaar ranglijsten in 4 categorieën. YES!Delft en UtrechtInc zijn respectievelijk 2 en 10 in de categorie: World Top Business Incubator – Affiliated with University. In 2015 stond YES!Delft nog op plek 9 in de wereldranglijst.

Deze uitslag bewijst dat onze programma’s echt van wereldklasse zijn. Met onze Discovery Track, Validation Lab en Accelerator Programma’s helpen we startups binnen negen maanden succesvol groeien, van een business idee tot aan investor-ready.
~ Evert Jaap Lugt Managing Director van YES!Delft

UtrechtInc

Ook UtrechtInc behoudt een toppositie op de internationale ranglijst en is blij met de erkenning. Managing Director Jorg Kop: “Wetenschappers van de Universiteit Utrecht en UMC Utrecht vinden bij UtrechtInc een begeleidend programma en team om onderzoek naar de markt te brengen. Op die manier dragen we bij aan het toepasbaar maken van kennis voor de samenleving.” Sinds 2009 heeft de incubator 184 startups ondersteund.

Trots

Startup Envoy Prins Constantijn bij StartupDelta feliciteert YES!Delft en UtrechtInc. “Incubators en accelerators kunnen een cruciale rol spelen in het vermarkten van wetenschappelijke kennis en het ondersteunen van academische startups. De universiteiten van Delft en Utrecht kunnen trots zijn op het succes van YES!Delft en UtrechtInc, die een geweldige bijdrage leveren aan het Nederlandse startup en scale-up ecosysteem.”

Onderzoek

UBI Global, een toonaangevend Zweeds onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van bedrijfsincubatie, doet elke twee jaar onderzoek onder 500 incubators en accelerators in meer dan  zeventig landen. Er wordt onder meer gekeken naar de toegang tot kapitaal en de economische impact van incubators. De 259 deelnemende programma’s lieten in 2016 samen meer dan 10.000 startups toe tot hun programma’s, zo blijkt uit het onderzoek. Deze startups telden in totaal 72.000 medewerkers op de loonlijst. In de afgelopen 5 jaar haalden de bedrijven € 4,7 mrd. aan financiering op en waren zij goed voor een gezamenlijke omzet van 3,2 miljard dollar.

De ranglijst werd bekend gemaakt tijdens de World Incubation Summit in Toronto (CAN). Nieuwsgierig naar de volledige ranglijst? Deze vindt u op www.ubi-global.com.

 

Bron / YES!Delft