Terug naar overzicht

X-Systems opent nieuw kantoor op HSD campus in Den Haag

X-Systems, een cybersecurity bedrijf met focus op beveiligingsoplossingen voor mobiel en Internet of Things, breidt uit naar de Haagse The Hague Security Delta Campus, nabij haar klanten en in het hart van het Nederlandse cybersecurity cluster. De verhuizing werd bekend gemaakt op het Holland Paviljoen op de eerste dag van het Mobile World Congress op 25 februari door Chris van Voorden, hoofd Foreign Investments bij InnovationQuarter.

X-systems opent kantoor op HSD-campus in Den Haag

Veel bedrijven zijn zich niet bewust van bestaande kwetsbaarheden en cyberdreigingen in hun ICT infrastructuur. X-Systems biedt bedrijven middelen en methodieken waarmee zij hun cyberveiligheid kunnen verbeteren. De oplossingen kunnen afhankelijk van klantwensen variëren van hoge mate van maatwerk tot simpele maatregelen waarmee cyberweerbaarheid wordt vergroot. Maximale prestaties tegen minimale risico’s in overeenstemming met klantwensen.

Apparaten en ook smartphones worden in steeds groter getale gekoppeld aan ICT netwerken. Omdat veel van deze apparaten in de bron onvoldoende beveiligd zijn, veroorzaken zij kwetsbaarheden in het hele ICT netwerk waar cybercriminelen en spionnen misbruik van kunnen maken. Cybercriminelen kunnen bij de meeste organisaties binnen een paar dagen binnen dringen, door simpelweg het WIFI netwerk te spoofen (dupliceren) en zo toegang genereren tot alle bedrijfs- en persoonsgegevens zonder dat het bedrijf er iets van merkt.

Lancering van het XECURE.ME platform

Op het Mobile World Congress viert X-systems de lancering van haar platform XECURE.ME, waar bedrijven worden gekoppeld aan IoT beveiligingsarchitecten.

John Meyers, CTO bij X-Systems: “XECURE.ME gebruikers hebben een veilige  ICT architectuur, waarmee het cyberaanvallen voorkomt. Dit is essentieel, aangezien de kosten van het ongedaan maken van een cyberaanval varieert van enkele honderd duizenden tot miljoenen euro’s, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het probleem van systeem falen, geldboetes en reputatieschade.”.

Chris van Voorden, hoofd Foreign Investments bij InnovationQuarter:

”Wij zijn erg verheugd om X-Systems te verwelkomen op The Hague Security Delta Campus. De steeds verder gaande digitalisering, waarbij alles mobiel en aan elkaar verbonden wordt, zorgt ervoor dat infrastructuren steeds afhankelijker worden van Internet of Things. Beveiliging is daar een heel belangrijk aspect bij, welk X-Systems bedrijven helpt aanpakken. Daarom geloven wij dat X-Systems een belangrijke bijdrage zal leveren aan ons ecosysteem en aan een veiligere toekomst.”

Den Haag staat internationaal bekend als Stad van Vrede, Recht en Veiligheid. De stad biedt X-Systems de ideale zakelijke omgeving dicht bij haar belangrijkste klanten. Bovendien heeft X-systems door zijn lidmaatschap van The Hague Security Delta (HSD) een plek gevonden in het hart van het leidende veiligheidscluster van Europa. HSD is een community van bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstellingen die een nieuwe markt vormt voor buitenlandse bedrijven en een platform voor de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve initiatieven. Het cluster is gevestigd op de HSD Campus: het innovatiecentrum voor de securityindustrie, met living labs, trainingsfaciliteiten en flexibele kantoor- en vergaderruimte.