Terug naar overzicht

Wolk Company maakt zich klaar voor marktintroductie eind 2017

Wolk Company is de bedenker van WOLK, een airbagriem voor om de heup ter voorkoming van heupfracturen bij vallen. De Wolk riem heeft aantoonbaar letsel voorkomen bij vallen. Kwetsbare ouderen die slecht ter been zijn of valangst hebben, krijgen het vertrouwen terug door het dragen van deze airbagriem en ervaren een verhoogde kwaliteit van leven. Wolk Company maakt zich klaar om het product eind 2017 beschikbaar te hebben voor bestelling.

Wolk Company maakt zich klaar voor marktintroductie in 2017

Succesvolle pilot

Met vijf betalende verzorgingstehuizen loopt momenteel dankzij een investering van UNIIQ een pilot waarbij de Wolk riem heeft aangetoond heupletsel te voorkomen bij een val. Bovendien is acceptatie van het ontwerp aangetoond. In mei 2017 redde de Wolk de heup van de heer van H. Door Parkinson tobt hij al jaren met zijn stabiliteit en hij draagt de Wolk nu al ruim 1 maand onopvallend onder zijn kleren. De heer van H.: ‘ik viel vol op m’n heup – na de val kon ik makkelijk weer opstaan.’.

Jaarlijks krijgen in Nederland 16000 mensen een heupfractuur en dit leidt in 25% van de gevallen tot overlijden en 50% van de mensen krijgen hun oude mobiliteit nooit meer terug. Met de Wolk riem voorkomen we heupfracturen bij vallen.

Marktintroductie eind 2017

Wolk treft nu de nodige voorbereidingen om eind 2017 de markt op te gaan. De voorintekening is nu gestart zodat innovatieve zorginstellingen het nieuwe product op voorhand kunnen bestellen op de website van Wolk.

Wolk pitcht op het IQ event op 19 juni en zal daar ook te vinden zijn op de innovatiemarkt.

Meer info op www.wolkcompany.com
Mail: hello@wolkcompany.com