Terug naar overzicht

Westlands ondernemerschap op de beursvloer tijdens Fruit Logistica

Dit jaar vindt wederom de Fruit Logistica plaats in Berlijn, dé internationale vakbeurs op het gebied van groenten en fruit. Ruim 3200 exposanten presenteren zich uit 84 landen. Westlandse bedrijventerreinen RoyalFloraHolland, ABC Westland zijn samen vertegenwoordigd met Westland Marketing, InnovationQuarter en gemeente Westland om bedrijven te interesseren voor vestiging in Westland. 

Samenwerking en versterking

Met de verwachte 78.000 bezoekers en de vele exposanten is dit de beurs waar Nederland, als één van de grootste groenten- en fruitexporteurs van de wereld, niet kan ontbreken. Door nog meer samenwerkingen met elkaar aan te gaan, de export van groente en fruit te bevorderen, innovaties te delen en handelsafspraken te versoepelen. Westlandse standhouders vonden de beurs aantrekkelijk en van betekenis, zowel qua business als presentatie en promotie van de sector.

Westlands ondernemerschap op de beursvloer

Het Nederlandse bedrijfsleven vertegenwoordigde met zo’n 5.000 m2 aan standbouwoppervlakte de beursvloer. Met meer dan 100 standhouders in het Nederlandse paviljoen, en de aanwezigheid van vele Westlandse bedrijven, was de (glas)tuinbouwsector tijdens deze beurs weer goed vertegenwoordigd.

Techniek en innovaties

In de beurspaden en tijdens lezingen vielen verscheidene innovaties en producten op zoals de aardbeiplukobot, vertical farming en recyclebare verpakkingen. Fruit Logistica is uitgebreid met een Start-up Day en laat zo een reeks startende bedrijven met high-tech toepassingen, sensoren, data-integratie, e-commerce, automatisering en robotisering zien.

Business Developers Anne-Claire van Altvorst en Colinda de Beer waren aanwezig om met ondernemers te spreken en de horticulture sector in Zuid-Holland te vertegenwoordigen.