Terug naar overzicht

Virtual en Augmented Reality ontwikkelingscentrum AVATAR geopend

Virtual en Augmented Reality zijn sterk in opmars. Ook voor de ruimtevaart zijn er onbegrensde mogelijkheden. Vandaar het initiatief Space Campus Noordwijk Avatar dat Nederlandse partijen de ruimte en middelen biedt om gezamenlijk applicaties en diensten te ontwikkelen.

SCN AVATAR

Space Campus Noordwijk Avatar (SCN Avatar) is een kennis- en ontwikkelcentrum opgericht om de implementatie en het gebruik van Virtual en Augmented Reality (VR en AR) voor civiele en militaire ruimtevaartprocessen te stimuleren. Het centrum dat een fysieke locatie op de Space Campus heeft waar industriële en institutionele partijen kunnen samenwerken aan de ontwikkeling van AR en VR-tools en diensten, is er voor en door Nederlandse partijen die toegevoegde waarde bieden op het gebied van AR en VR door het delen van hun kennis, hun kunde of inzet. De producten, diensten en applicaties die in SCN Avatar ontwikkeld worden zullen commercieel beschikbaar worden gesteld aan de internationale Space community. Michiel Vullings, directeur SCN Avatar, is enthousiast: “Dit centrum op de Space Campus stelt ons in staat de ontwikkelingen van functionele virtual en augmented reality applicaties voor de ruimtevaart te versnellen. Juist door samen te werken kunnen we de impact van onze ontwikkelingen zo groot mogelijk maken”. Michel Keuning van NLR sluit zich daarbij aan. “Dit stimuleert de samenwerking tussen  onderzoeksinstellingen en commerciële partijen. We verwachten halverwege het komende jaar al de eerste concrete resultaten te kunnen behalen”, stelt hij. SCN Avatar partners Het initiatief is een samenwerking van verschillende partijen: ATG Europe, Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum, RHEA en TU Delft. De gemeente Noordwijk ondersteunt het initiatief met een financiële bijdrage van €100.000.

ATG Europe

ATG Europe is met meer dan 200 werknemers gericht op engineering, technologie en productontwikkeling een van de grotere ruimtevaartbedrijven in Nederland. Het bedrijf heeft zijn activiteiten georganiseerd in een aantal divisies en business units, elk met een andere focus in de industrie. Binnen haar business unit ATG VirtualLab streeft het bedrijf naar optimalisatie van engineeringprocessen door het gebruik van virtual en augmented reality. ATG Europe gelooft sterk in digitalisering en virtualisatie als een manier om inzicht in projectdata te vergroten, risico’s te verlagen en als gevolg daarvan kosten drastisch te verlagen.

Koninklijke NLR

NLR – Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum is de kennisorganisatie voor toegepast onderzoek voor de lucht- en ruimtevaart en de verbindende schakel tussen wetenschap, bedrijfsleven en overheid, in Nederland en internationaal. Met hun kennis en kunde zijn ze een van de drijvende krachten achter de aerospace sector. De missie van NLR is de wereld van transport veiliger, duurzamer, efficiënter en effectiever te maken. Dat doen ze onder andere met state-of-the-art researchfaciliteiten zoals field labs, simulatoren en windtunnels. NLR heeft al 100 jaar de diepgewortelde wil om te blijven vernieuwen. Samen met hun partners geven ze vorm aan de boeiende wereld van morgen. Bij NLR zijn ruim 600 medewerkers werkzaam, verspreid over de vestigingen in Amsterdam, Marknesse, Schipholen Noordwijk.

InnovationQuarter ondersteunt betrokken partijen bij de ontwikkeling van de Space Campus Noordwijk.

Geïnteresseerd om hier uw bedrijf te laten groeien?

Neem gerust contact met ons op.

 

Nieuwsbrief