Terug naar overzicht

Verkenning van Canadese samenwerkings- en marktkansen voor de horticulture sector

Het CETA handelsverdrag faciliteert nieuwe vormen van samenwerking tussen Canada en Nederland, met bijbehorende bedreigingen en kansen voor de horticulture sector. Om de samenwerking tussen de twee landen te versterken en om gevolgen van deze ontwikkelingen voor de horticulture sector in kaart te brengen gaan drie studenten van HAS DenBosch onder begeleiding van business developer Anne-Claire van InnovationQuarter en Jan Westra van Priva op verkenning in Canada.

Grondige verkenning

De HAS-studentes zullen van eind maart tot en met begin juli in Canada verblijven en daar diepte interviews houden bij vele tuinbouwbedrijven. Het sector-overstijgend initiatief wordt naast Priva ook ondersteund door andere teelt- en veredelingsbedrijven.

Door kansen en belemmeringen in de Canadese horticulture sector inzichtelijk te maken kunnen we vanuit Nederland beter inspelen op de echte behoeftes en innovatie- en marktkansen ter plaatse. In Canada zijn logistieke ketens en sales modellen van groente, fruit en planten bijvoorbeeld heel anders ingericht dan in Nederland vanwege de afwezigheid van veilingen. Het streven is om de samenwerking met Canada vanuit Nederland op een vernieuwende manier op te zetten, door een consortium te organiseren die vanuit verschillende disciplines oplossingen kan bieden.

Nieuwsbrief