Terug naar overzicht

Ben jij goed in het aanscherpen van een investeringsstrategie en het signaleren van kansen? Lijkt het je wat om te werken aan de verdere uitbouw en professionalisering van onze 3 fondsen? Wij financieren vernieuwende en snelgroeiende bedrijven en zoeken per direct een Hoofd Investeren. Je zal leidinggeven aan onze business unit Investeren en bent hét gezicht naar de markt.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

InnovationQuarter

Business unit Investeren

De business unit Investeren investeert in veelbelovende innovatieve bedrijven in Zuid-Holland in alle levensfasen van de onderneming. Samen met partners bouwen we aan ecosystemen waar ondernemers en investeerders elkaar ontmoeten en ondernemers toegang krijgen tot kapitaal. De inbreng gaat verder dan alleen het verstrekken van kapitaal: ook na de transactie is InnovationQuarter een hands-on partner en voelen we ons medeverantwoordelijk voor het behalen van financieel- en maatschappelijk succes. Het Hoofd Investeren vormt samen met de Algemeen Directeur en 3 andere directieleden (Hoofd Operations, Hoofd Innoveren en Hoofd Internationaliseren) het directieteam.

Hoofd Investeren – 1 FTE

Zo ziet jouw werk er uit

Het Hoofd Investeren geeft leiding aan de Business Unit Investeren en is derhalve verantwoordelijk voor het behalen van de investeringsdoelstellingen van InnovationQuarter. Je bent verantwoordelijk voor het aanscherpen van de investeringsstrategie en het signaleren van kansen. Je geeft leiding aan de verdere uitbouw en de professionalisering van de 3 fondsen (IQCapital, UNIIQ en ENERGIIQ) en draagt zorg voor het behalen van impact op economisch en maatschappelijk niveau. Je zult InnovationQuarter vertegenwoordigen op relevante netwerkbijeenkomsten en naar relevante stakeholders, kortom je bent hét gezicht van de Business Unit Investeren naar de markt.

Wat vragen we van jou?

  • Tenminste 15 jaar werkervaring, waarvan minimaal 5 jaar op het gebied van private equity, venture capital, banking en/ of M&A. Je kunt complexe financieringen managen/ overzien waaronder modellering en waardering;
  • een bewezen trackrecord bij het ontwikkelen van innovatieve ondernemingen op verschillende niveaus, inclusief strategie, governance en operations;
  • ervaring met het verder ontwikkelen/ doorgroeien van een team of organisatie en het aansturen van professionals;
  • gedegen kennis van het economische- en ondernemerslandschap in Nederland en een relevant netwerk in ondernemend, beleidsmatig en financieel Nederland. Je hebt in die context een stevig netwerk bij co-investeerders, vervolg-investeerders, sector experts, beleidsmakers, (kennis)partners en ondernemers;
  • je bent bekend met innovatietrajecten, ecosysteemontwikkeling en publiek-private samenwerkingsprojecten;
  • een afgeronde academische opleiding.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar Imke Lempers van PURE Executive Search. De sluitingsdatum van deze vacature is vrijdag 8 november 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.