Terug naar overzicht

Lijkt jou het leuk om te werken aan de energietransitie van onze regio door het leiden van investeringen? Dat kan. Wij hebben per direct een vacature beschikbaar als Fondsmanager ENERGIIQ. Je bent verantwoordelijk voor de verdere uitbouw en het management van het fonds en het team. Je bent de motor achter het investeringsproces en de begeleiding van de deelnemingen. Samen met elkaar werken we aan een regio met schone, duurzame energie.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

InnovationQuarter

ENERGIIQ

Het energie-innovatiefonds ENERGIIQ is één van de drie fondsen van InnovationQuarter waar vanuit de business unit Investeren mee gewerkt wordt. ENERGIIQ investeert sinds 2017 in innovaties, die een bijdrage leveren aan de transitie naar schone, duurzame energie. Het fonds verstrekt kapitaal aan (mkb-)ondernemingen die hun bewezen energie-innovatie gaan commercialiseren. De verwachte CO2-reductie moet aantoonbaar in Zuid-Holland plaats hebben of er dient sprake te zijn van een hoofdvestiging, R&D -of productielocatie in Zuid-Holland. Het fonds heeft € 35 miljoen gecommitteerd kapitaal tot haar beschikking en verstrekt diverse op maat gemaakte financiële instrumenten. De looptijd van het fonds is 15 jaar.

Om ENERGIIQ verder uit te bouwen en te professionaliseren, zijn wij momenteel op zoek naar een Fondsmanager ENERGIIQ.

Fondsmanager ENERGIIQ – 1 FTE

Zo ziet jouw werk er uit

Jij bent verantwoordelijk voor het aanscherpen van de investeringsstrategie van ENERGIIQ en de verdere uitbouw en het management van het fonds. Je bent de motor achter het investeringsproces en de begeleiding van de deelnemingen. Jij genereert een pijplijn van mogelijke investeringen die een bijdrage leveren aan de transitie naar schone, duurzame energie. Daarnaast leid je mogelijke investeringen door de verschillende fases van het investeringsproces, inclusief initiële screening, het beoordelen, structureren, uitvoeren van ‘due diligence’, onderhandelen over- en (juridisch) finaliseren van investeringen en op het juiste moment uitgevoerde exits. Nadat een investering is afgerond, ben je (samen met je team) verantwoordelijk als actieve aandeelhouder. Je treedt op als vertegenwoordiger naar de aandeelhouder van ENERGIIQ en de raad van commissarissen. Ook coach je en geef je leiding aan het ENERGIIQ-team. Uiteraard onderhoud je een relevant netwerk met bedrijven, incubators, accelerators en potentiële co- en vervolginvesteerders en vertegenwoordig je ENERGIIQ op relevante netwerkbijeenkomsten en naar relevante stakeholders.

Wat vragen we van jou?

  • Je hebt tenminste 10 jaar werkervaring, waarvan minimaal 5 jaar op het gebied van private equity, venture capital, banking en/ of M&A, bij voorkeur aangevuld met operationele ervaring binnen een innovatieve onderneming;
  • je kunt complexe financieringen managen (waaronder modellering en waardering). Je beschikt over goede onderhandelingsvaardigheden en hebt een sterk risicobesef;
  • je hebt een sterk begrip van bedrijfsmodellen in een vroege groeifase en bent in staat om effectieve en duurzame werkrelaties te vormen met ondernemers en hun stakeholders, zoals banken, financiers, sector experts en beleidsmakers;
  • je hebt goede managementvaardigheden. Je bent nieuwsgierig, proactief en in staat om een team te leiden;
  • je hebt kennis op het gebied van energievraagstukken en affiniteit met de technologieën;
  • je hebt een afgeronde academische opleiding.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar Imke Lempers van PURE Executive Search. De sluitingsdatum van deze vacature is vrijdag 8 november 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.