Terug naar overzicht

Wil jij werken op het grensvlak van ondernemingen, overheden en kennisinstellingen? Dragen jouw analyses en bevindingen bij aan het financierbaar maken van business cases? Dan hebben wij voor jou een interessante baan in een gemotiveerd team dat hun bijdrage levert als voorportaal voor Invest-NL.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

InnovationQuarter

Zuid-Hollands Investeringsplatform (ZIP)

Als opdracht heeft InnovationQuarter het Zuid-Hollands Investeringsplatform (ZIP) opgezet om strategisch relevante projecten in de regio financierbaar te maken. Je komt te werken in een klein team met 3 senior Financial Engineers en een junior Financial Engineer.

Dit team maakt deel uit van een groter geheel, namelijk het team Innoveren met zo’n 25 medewerkers. Samen met hen werk je, onder andere aan de versnelling van de energietransitie en circulaire economie.

Business Analist ZIP

Zo ziet jouw werk er uit

ZIP helpt via inzet van specifieke expertise op het gebied van financial engineering kansrijke transitieprojecten op te werken naar financierbare businesscases om tot financiering te komen.

Als Business Analist identificeer je relevante regionale projecten die kansrijk zijn om (gedeeltelijk) private financiering aan te trekken. Je analyseert mogelijke belemmeringen bij de toeleiding tot kapitaal en je organiseert en levert professionele ondersteuning om investeringsprojecten voor financiële partijen begrijpelijk en attractief te maken. Je levert voor financiële partijen herkenbare business cases die inzicht bieden in de investeringen, overige kasstromen, risico’s en financieringsmogelijkheden.

Je zult je dagen deels doorbrengen op één van de flexplekken in ons kantoor in het WTC in Den Haag of het CIC in Rotterdam. Af en toe ben je onderweg of op bezoek bij (potentiële) samenwerkingspartners of bedrijven. Thuiswerken om iets uit te werken, is natuurlijk ook mogelijk.

Wat vragen we van jou?

Je bent ambitieus en gedreven om een verschil te maken met jouw analyses en werkt zowel goed in een team als alleen. Daarnaast beschik je over:

  • academisch werk- en denkniveau op financieel-economisch terrein;
  • relevante werk- of stage-ervaring op het gebied van privaat/publieke financiering, financial engineering en financiële instrumenten;
  • aantoonbare affiniteit met regionale economie en de noodzakelijke transities waar onze economie voor staat;
  • ervaring met Excel en financieel modelleren;
  • daadkracht en oplossingsgerichtheid.

Ons aanbod

InnovationQuarter wenst een organisatie te zijn waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn: in een inclusief werkklimaat.

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van 32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 41.800,- en € 50.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 2 december 2019. De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 6 december 2019 en de tweede gesprekken op donderdag 12 december 2019. Gewenste start: 1 januari 2020.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Janko Lindenbergh. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Michelle van der Laan.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.