Terug naar overzicht

Vacature / Trainee Investeren

Een Academy waar je kunt werken aan je eigen ontwikkeling, terwijl je de economie in je regio helpt met groeien en bloeien. Geen schoolgeld, maar salaris. Vanaf 6 maart 2023 starten wij samen met de de andere Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) ons allereerste talentenprogramma ‘ROM Academy’. De leukste manier om je carrière als Investment Manager direct al een boost te geven.

Zo ziet jouw werk er uit

Als trainee Investeren ben je direct onderdeel van één van de drie investeringsteams van InnovationQuarter. Je bezoekt relevante evenementen en innovatiehubs in de regio om interessante veelbelovende bedrijven te scouten, je voert pitches met ondernemers, je analyseert business plannen en financiële modellen en je ondersteunt Investment Managers om een voorgenomen investering naar een goed einde te brengen. Uiteraard dragen alle investeringen bij aan de maatschappelijke transities (energie, circulair, digitalisering) waar we ons voor gesteld zien en maken onze portfolio bedrijven de wereld schoner, slimmer en gezonder. Een plek dus waar je direct zichtbaar impact kunt maken.

Trainee Investeren

Je krijgt tijdens je traineeship alles en iedereen op je bordje: startups en scale-ups, de biologische boer, rentepercentages, marktonderzoek, de ambitieuze bedenkers van zinvolle, duurzame en logische nieuwe toepassingen en bedrijven uit het buitenland die zich willen vestigen in jouw regio.

Bedrijven dienen bij ons hun businessplan in. Als alles klopt aan een businessplan verstrekken we een lening, of we kiezen ervoor om (tijdelijk) aandeelhouder te worden. Dat doen we nooit op de stoel van de directeur, maar nadrukkelijk zij-aan-zij náást de ondernemer die lef en visie toonde. Het gaat dus om geld maar zeker niet alléén om geld. Direct en indirect draag je bij ons bij aan meer arbeidsplaatsen, leefbaarheid, reuring, gezondheid, de broodnodige transities en verbeterplannen waar de hele regio van meeprofiteert.

Bovendien neem je deel aan ons overkoepelende talentenprogramma: ‘ROM Academy’. Daar kun je ervaringen delen en sparren met trainees uit andere regio’s in vergelijkbare functies. Een kans om het beste in elkaar naar boven te halen, maar ook steun en toeverlaat.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) voor Zuid-Holland. In totaal zijn er negen zelfstandige, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, verdeeld over het hele land. Gezamenlijk zijn we een traineeship gestart.

ROM’s zijn de aanjagers van de lokale economie. We werken heel bewust voor het mkb dat druk met kansrijke innovaties in de weer is. Zij kunnen met een goede reden bij ons aankloppen voor meer financiële armslag, voor een algemeen ondernemersadvies gestoeld op eerdere resultaten en voor betrokkenheid met gezond verstand.

InnovationQuarter werkt sinds 2014 aan economische en maatschappelijke impact voor Zuid-Holland. Wij willen onze regio slimmer, gezonder en schoner maken. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met ons team Strategie/Economic Board Zuid-Holland het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

InnovationQuarter teamfoto

Het traineeship is een initiatief van ROM Nederland, een samenwerkingsverband van negen zelfstandige, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, verdeeld over het hele land. Van InnovationQuarter (Zuid-Holland), via BOM (Brabant), NOM (Noord-Nederland) tot LIOF in Limburg.

Hier kom jij te werken

Als Trainee Investeren bij InnovationQuarter kom je te werken in de business unit Investeren.

Als investeerder biedt InnovationQuarter aan innovatieve startups en scale-ups uit de regio Zuid-Holland risicokapitaal om verdere groei van het bedrijf te realiseren. InnovationQuarter investeert via de fondsen IQCapital, ENERGIIQ, Energietransitiefonds Rotterdam, en UNIIQ.

Onder begeleiding van een ervaren Investment Manager zal je starten bij het investeringsteam van ENERGIIQ/ETFR of IQCapital. Je zult gedurende je traineeship ook in de keuken kunnen kijken van ons proof-of-concept-fonds UNIIQ.

Wat vragen we van je?

  • Je bent afgestudeerd (hbo of wo), maar nog lang niet uitgeleerd en hebt maximaal 2 jaar werkervaring.
  • Je bent gepassioneerd over ondernemerschap, startup- en scale-ups, nieuwe ontwikkelingen en investeren.
  • Je wilt iets kunnen betekenen voor de samenleving en impact maken.
  • Je gelooft in de kracht van focussen op lokaal – want daar is het vooral te doen.
  • Je vrienden vinden je energiek en initiatiefrijk, als het moet blijf je geduldig.
  • Een technische achtergrond is niet verkeerd, gelet op de innovaties die je gaat tegenkomen.
  • Uitgebreide financiële kennis hoeft (nog) niet, je moet wel belangstelling voor cijfers hebben.

Het maakt ons niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive naar maatschappelijk effect. Wij geloven in eerlijke en gelijke kansen en moedigen diversiteit van harte aan. We weten dat we met een divers samengesteld team het beste in elkaar naar boven halen. We zijn benieuwd hoe jij met je eigen kwaliteiten daaraan bij gaat dragen.

Ons aanbod

Het traineeship duurt één jaar met doorloop naar een tweede jaar. 80% van je tijd werk je bij InnovationQuarter en krijg je training on the job. 20% van je tijd ben je kwijt aan bovenlokale activiteiten met zo’n 8-10 trainees uit de ROM Academy. Na één jaar kun je instromen in een reguliere functie als Analist. Geruisloos doorstromen naar een ROM ergens anders? Prima! We starten nu met een groep Trainees Investeren Bij succes volgen er nog meer traineegroepen gericht op andere functies. Je mag beginnen in de regio die je al kent, maar dit hoeft niet.

InnovationQuarter telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Binnen InnovationQuarter krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Samen met je manager en HR maak je een ontwikkelplan om te bepalen welke opleidingen en ervaringen (binnen of buiten de organisatie) nodig zijn om jouw ambities te realiseren.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. Wij bieden je een passend salaris volgens onze eigen arbeidsvoorwaardenregeling. Dit is inclusief vakantiegeld, 13e maand en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 2 januari 2023.

Het eerste gesprek staat gepland op 16 januari 2023. Het tweede gesprek vindt plaats op 23 januari 2023. Zet deze data alvast in je agenda!

Heb je inhoudelijke vragen, stel ze aan Sr. Investment Manager Mathijs van Rijk. Voor vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met onze Sr. HRM Adviseur Marinela Buscan.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.