Terug naar overzicht

Wil je alles leren over het investeringsvak en je eigen kennis in de praktijk brengen: wij zoeken per februari 2020 een enthousiaste en proactieve masterstudent, die het werken in deze dynamische omgeving met beide handen wil aanpakken. Samen met een Investment Manager werk je aan één of meerdere investeringsvoorstellen en krijg je de kans om het hele investeringsproces van begin tot eind mee te maken.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

InnovationQuarter

Investeren

Als lifecycle financier voorziet InnovationQuarter bedrijven van financiering in verschillende fasen van groei. InnovationQuarter investeert vanuit drie fondsen: IQCapital, UNIIQ en ENERGIIQ.

 • IQCapital is een fonds met € 80 mln. kapitaal voor investeringen in innovatieve bedrijven, van startups tot scale-ups en het volwassen MKB in Zuid-Holland.
 • UNIIQ is een proof-of-concept fonds van € 22 mln. dat is opgezet door Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden en InnovationQuarter om de meest risicovolle fase van concept tot veelbelovend bedrijf te overbruggen.
 • ENERGIIQ is een fonds voor het financieren van de commercialisatie van bewezen energie-innovaties die leiden tot CO2-reductie. Het fonds van € 35 mln. is van de Provincie Zuid-Holland.

Binnen het UNIIQ-team zijn wij op zoek naar een doortastende:

Stagiair

in de rol van

Junior Investment Analist

UNIIQ

UNIIQ helpt startende ondernemers in Zuid-Holland om hun unieke innovatie sneller naar de markt te brengen. Wij bieden ondernemers het startkapitaal om hun plannen te realiseren en de meest risicovolle fase van concept tot veelbelovend bedrijf te overbruggen. Het fonds is een gezamenlijk initiatief van Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden en InnovationQuarter. De gezamenlijke ambitie is om innovaties sneller naar de markt te brengen en zo het innovatiepotentieel van Zuid-Holland te benutten.

Meer informatie over UNIIQ kun je vinden in dit filmpje:

Zo ziet jouw werk er uit

Het UNIIQ-team werkt hard aan het financieren van jonge innovatieve bedrijven met potentie. De bedrijven waar wij naar kijken komen uit verschillende sectoren, van life sciences tot aan hightechbedrijven. Als stagiair junior investment analist ondersteun je het team bij het investeringsproces. Je helpt bij het analyseren van nieuwe proposities die voor een UNIIQ-financiering in aanmerking willen komen en je draait mee in de lopende investeringstrajecten. Deze en andere werkzaamheden maken onderdeel uit van deze uitdagende en veelzijdige functie:

 • het beoordelen van businessplannen;
 • het maken van marktanalyses;
 • het ondersteunen van portfoliobedrijven;
 • deelname aan pitchdagen waar ondernemers hun plannen komen presenteren;
 • het in teamverband werken aan investeringstrajecten;
 • het maken van gespreksverslagen;
 • het schrijven van investeringsvoorstellen;
 • en deelname aan startup-events.

Wat vragen we van jou?

Je bent een enthousiaste en proactieve student in de laatste fase van zijn of haar wo-master – bij voorkeur een financiële (Economie, Finance, Bedrijfskunde) of technische studierichting. Je beschikt over:

 • uitstekende kennis van Excel en Microsoft Office;
 • basiskennis van financiële bedrijfsvoering;
 • en affiniteit met innovatie, technologie en venture capital.

Je bent nieuwsgierig en leergiering, analytisch sterk en hebt een kritische blik. Je bent 4 of 5 dagen per week beschikbaar voor een periode van 4-6 maanden.

Ons aanbod

InnovationQuarter wenst een organisatie te zijn waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn: in een inclusief werkklimaat.

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. InnovationQuarter biedt je een stagevergoeding van € 616,- bruto per maand, bij een fulltime stage.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan dit online sollicitatieformulier in.

Heb je inhoudelijke vragen over deze stage, neem dan contact op met Suzanne Kroeze. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Michelle van der Laan.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.