Terug naar overzicht

Wil je alles leren over het investeringsvak en je eigen kennis in de praktijk brengen? Wij zoeken per september 2019 een enthousiaste en pro-actieve WO-er in laatste fase MSc – bij voorkeur een financiële (Economie, Finance, Bedrijfskunde) of technische studierichting.

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. We:

  • investeren in vernieuwende en snelgroeiende bedrijven;
  • assisteren buitenlandse ondernemingen bij het vestigen in Zuid-Holland;
  • organiseren samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstellingen en de overheid.

InnovationQuarter als investeerder

Als meest actieve investeerder van Nederland biedt InnovationQuarter aan het innovatief MKB in de regio risicokapitaal om verdere groei te realiseren. InnovationQuarter investeert zelf, maar ook via fondsen. Met het eigen fonds IQCapital heeft InnovationQuarter een investeringsfonds van € 80 mln. gecommitteerd kapitaal tot haar beschikking. Daarnaast heeft InnovationQuarter een ‘proof of concept’ fonds in beheer van € 22 mln: UNIIQ. Dit fonds is gezamenlijk opgericht met het Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden. Binnen het team van Capital zijn wij op zoek naar een doortastende

Stagiair

in de rol van

Junior Business Analist

Functieomschrijving

Tijdens je stage als junior business analist ondersteun je het Capital team bij het investeringsproces. Je helpt bij het analyseren van nieuwe proposities die voor een financiering vanuit IQCapital in aanmerking willen komen. Je maakt financiële modellen en voert marktanalyses uit. Je bent van begin tot eind betrokken bij de investering en krijgt dus de kans om het gehele investeringsproces onder begeleiding van een ervaren Investment Manager mee te maken.

Aanvullend hierop zal de junior business analist gericht onderzoek doen naar later-stage transacties in het MKB en een vervolg-onderzoek doen naar de behoefte aan risicodragend kapitaal bij snelgroeiende MKB’ers in de regio Zuid-Holland.

Ben jij onze kandidaat?

Wil je alles leren over het investeringsvak en je eigen kennis in de praktijk brengen? Wij zoeken per september 2019 een enthousiaste en pro-actieve WO-er in laatste fase MSc – bij voorkeur een financiële (Economie, Finance, Bedrijfskunde) of technische studierichting. Je beschikt over:

  • Uitstekende kennis van Excel en Microsoft Office;
  • Basiskennis van financiële bedrijfsvoering (resultatenrekening, balans, kasstroomoverzicht;
  • Affiniteit met innovatie, technologie en venture capital.

De competenties ondernemend, resultaatgericht, en analytisch zijn op je lijf geschreven en je bent 4 of 5 dagen per week beschikbaar voor een periode van 4-6 maanden.

Wat bieden we jou?

Werken bij InnovationQuarter betekent zelfstandig werken in een uitdagende en dynamische organisatie. InnovationQuarter bestaat inmiddels 5 jaar. Kenmerkend voor onze organisatie zijn een informele werksfeer, inmiddels 75 toegewijde professionals en de ambitie om het verschil te willen maken. InnovationQuarter biedt je een stagevergoeding van € 580,= bruto per maand, bij een fulltime stage. De organisatie is gevestigd in een modern kantoor (met flexibele werkplekken) in het World Trade Center in het Beatrixkwartier in Den Haag en heeft een tweede vestiging in het CIC in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Beide vestigingen zijn goed bereikbaar per openbaar vervoer.

We streven ernaar qua inhoud, looptijd van de stage en startdatum zoveel mogelijk aan te sluiten bij het lopende curriculum van de kandidaat voor deze stageplaatsen.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur ons dan je motivatiebrief en cv via deze link.

Heb je inhoudelijke vragen over deze stage, neem dan contact op met Thijs Schaap 06-57392397. Heb je vragen over het MKB onderzoek, neem dan contact op met Pim Jansen, op 06-22544570. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Marian van de Walle, HR adviseur, op 06-12177173.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.