Terug naar overzicht

Wil je alles leren over het investeringsvak en je eigen kennis in de praktijk brengen? Ben jij iemand die van aanpakken houdt en wil jij maatschappelijke impact realiseren? Wij zoeken per februari 2020 een enthousiaste en proactieve stagiair in de rol van junior business analist.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

InnovationQuarter

Investeren

Als meest actieve investeerder van Nederland biedt InnovationQuarter aan het innovatief mkb in de regio risicokapitaal om verdere groei te realiseren. InnovationQuarter investeert zelf, maar ook via fondsen. Met het eigen fonds IQCapital heeft InnovationQuarter een investeringsfonds van € 80 mln. gecommitteerd kapitaal tot haar beschikking. Daarnaast heeft InnovationQuarter een ‘proof of concept’ fonds in beheer van € 22 mln: UNIIQ. Dit fonds is gezamenlijk opgericht met het Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden. Daarnaast beschikken we met ENERGIIQ over een fonds gericht op investeringen voor duurzame en schone energie in onze regio. Wij zoeken een:

Stagiair

in de rol van

Junior Business Analist

Zo ziet jouw werk er uit

Tijdens je stage als junior business analist ondersteun je de collega’s bij Investeren bij het investeringsproces. Je helpt bij het analyseren van nieuwe proposities die voor een financiering vanuit IQCapital in aanmerking willen komen. Je maakt financiële modellen en voert marktanalyses uit. Je bent van begin tot eind betrokken bij de investering en krijgt dus de kans om het gehele investeringsproces onder begeleiding van een ervaren Investment Manager mee te maken.

Aanvullend hierop zal je gericht onderzoek doen naar later-stage transacties in het mkb en een vervolgonderzoek doen naar de behoefte aan risicodragend kapitaal bij snelgroeiende mkb’ers in de regio Zuid-Holland.

Je zult je dagen deels doorbrengen op één van de flexplekken in ons kantoor in het WTC in Den Haag of het CIC in Rotterdam. Af en toe ben je onderweg of op bezoek bij (potentiële) samenwerkingspartners of bedrijven.

Wat vragen we van jou?

Wil je alles leren over het investeringsvak en je eigen kennis in de praktijk brengen? Wij zoeken per februari 2020 een enthousiaste en pro-actieve wo-er in de laatste fase van zijn of haar master – bij voorkeur een financiële (Economie, Finance, Bedrijfskunde) of technische studierichting. Je beschikt over:

  • uitstekende kennis van Excel en Microsoft Office;
  • basiskennis van financiële bedrijfsvoering (resultatenrekening, balans, kasstroomoverzicht;
  • en affiniteit met innovatie, technologie en venture capital.

De competenties ondernemend, resultaatgericht, en analytisch zijn op je lijf geschreven en je bent 4 of 5 dagen per week beschikbaar voor een periode van 4-6 maanden.

Ons aanbod

InnovationQuarter wenst een organisatie te zijn waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn: in een inclusief werkklimaat.

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. InnovationQuarter biedt je een stagevergoeding van € 616,- bruto per maand, bij een fulltime stage.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan dit online sollicitatieformulier in.

Heb je inhoudelijke vragen over deze stage, neem dan contact op met Thijs Schaap. Heb je vragen over het mkb onderzoek, neem dan contact op met Pim Jansen. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Michelle van der Laan.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.