Terug naar overzicht

Wil jij alles leren over het internationaliseringsvak en je eigen kennis in de praktijk brengen? Wij zoeken per februari 2020 een enthousiaste en proactieve hbo- of wo-meewerkstagiair, die het werken in deze dynamische omgeving met beide handen wil aanpakken. Je ondersteunt het team Internationalisering bij het organiseren van een internationale cleantech missie. Daarnaast ga je mee naar afspraken met partners en help je bij het opzetten van nieuwe activiteiten en samenwerkingen.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

InnovationQuarter

Internationalisering

Binnen de business unit Internationaliseren werken we aan Foreign Investments (buitenlandse bedrijven naar Zuid-Holland halen) en Internationalisering (Zuid-Hollandse bedrijven versterken op buitenlandse markten). Veel innovatieve ondernemingen opereren binnen een internationale context en maken onderdeel uit van technologie- en handelsketens. Het is vaak niet makkelijk voor bedrijven om zich op eigen kracht te positioneren op buitenlandse markten. Daarom helpen wij graag met kennis, netwerk en diverse activiteiten in Nederland en geselecteerde internationale regio’s die bij uitstek grote kansen bieden voor Zuid-Hollandse bedrijven.

Stagiair Internationalisering

Zo ziet jouw werk er uit

Als stagiair Internationalisering ondersteun je het team Internationalisering. Je helpt bij de voorbereiding en de uitvoering van in ieder geval één missie waarbij we een groep cleantech bedrijven introduceren op een buitenlandse markt. In de voorbereiding ondersteun je onze projectmedewerker door mee te denken over de kansen die er in de buitenlandse markt liggen voor Nederlandse bedrijven en jouw visie te geven over de inhoud van de missie. Daarnaast benader je partijen die bij de missie betrokken zijn en help je bij de communicatie omtrent de missie. Je bent ook zelfstandig verantwoordelijk voor zaken als het maken van een missieboekje, het zorgen dat alle informatie voor bedrijven worden aangeleverd, etc.

Naast de missie help je mee aan andere projecten en kijk je mee met onze projectmedewerker. Denk aan het meegaan naar afspraken met partners, inzicht verkrijgen in de internationaliseringsvraag die er in de cleantech sector ligt, het opzetten van nieuwe activiteiten en samenwerkingen, etc.

Deze stage is in principe een meewerkstage. Indien je vanuit je opleiding ook een stageopdracht of -onderzoek moet doen, behoort dit wel tot de mogelijkheden. De inhoud van de opdracht zullen we dan met elkaar afstemmen.

Wat vragen we van jou?

  • 3e of 4e jaar hbo- of wo- student International Business of verwante opleiding;
  • goede beheersing van zowel Nederlands als Engels;
  • zelfstandig, analytisch sterk, ondernemend en resultaatgericht;
  • minimaal 4 dagen per week beschikbaar voor een periode van 4-6 maanden.

Ons aanbod

InnovationQuarter wenst een organisatie te zijn waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn: in een inclusief werkklimaat.

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. InnovationQuarter biedt je een stagevergoeding van € 616,- bruto per maand, bij een fulltime stage.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan dit online sollicitatieformulier in.

Heb je inhoudelijke vragen over deze stage, neem dan contact op met Anne de Vries. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Michelle van der Laan.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.