Terug naar overzicht

Vacature / Stagiair Internationalisering Groen & Gezond en Duurzaam & Schoon

Heb jij interesse in het internationale aspect van ondernemerschap en wil je ervaring opdoen op het gebied van projectmanagement en acquisitie? Wij ondersteunen mkb’ers bij het realiseren van hun internationale ambities en zoeken vanaf februari 2022 een enthousiaste, proactieve hbo- of wo-student die ons team komt versterken. Je komt te werken voor de teams Groen & Gezond en Duurzaam & Schoon. Dit betekent dat je zult werken met bedrijven uit de sectoren energie, circulair en horticulture.

vacature stagiair internationalisering groen gezond duurzaam schoon

Zo ziet jouw werk er uit

Als stagiair Internationalisering ondersteun je de projectmanagers. Zo help je bij het voorbereiden en uitvoeren van verschillende (online)* sessies en missies, bijvoorbeeld een sessie in Nederland over het opzetten van een go-to-market strategie of handelsmissie naar Zuid-Duitsland. Je denkt mee over kansen, onderzoekt de mogelijkheden en geeft jouw visie op de inhoud en organisatie van het event. Je vindt het leuk om nieuwe verantwoordelijkheden op je te nemen en voor de uitvoering van je plannen zorg te dragen. Uiteraard overleg je regelmatig met je stagebegeleider en de projectmanagers.

Ook breng je door middel van marktonderzoek de internationaliseringsbehoefte bij ondernemers in onze regio in kaart. Vervolgens zet je nieuwe activiteiten en mogelijke samenwerkingen op met focus op internationaal ondernemende bedrijven.

Daarnaast help je de overige teamleden die acquisitie van buitenlandse bedrijven doen voor de regio. Hierbij kun je denken aan het meedraaien met acquisitieprojecten, deskresearch of het organiseren van gesprekken met buitenlandse bedrijven. Je loopt dus in feite met twee disciplines mee, inbound en outbound. Vanuit je rol zul je in contact komen met partners, zoals ambassades en buitenlandse clusterorganisaties.

Deze stage is een meewerkstage. Indien je vanuit je opleiding ook een (kleine) stageopdracht of -onderzoek moet doen behoort dit tot de mogelijkheden. De inhoud van de opdracht zullen we dan met elkaar afstemmen.

Benieuwd hoe onze vorige stagiaires hun stage hebben ervaren? Klik hier om over hun ervaringen te lezen.

* Als de situatie omtrent Covid-19 het toelaat zullen deze activiteiten fysiek georganiseerd worden.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

Jij komt te werken in de business unit Internationaliseren. Zo’n 20 professionals houden zich daar bezig met het ondersteunen van Zuid-Hollandse bedrijven bij het vormgeven en realiseren van hun internationale ambities of het naar de regio begeleiden van internationale bedrijven. De teams Groen & Gezond en Duurzaam & Schoon zoeken een stagiair die Zuid-Hollandse bedrijven gaat ondersteunen op de sectoren Energie, Circulair en Horticulture met hun ambities om internationaal te ondernemen. Daarnaast zul je meedraaien met de collega’s die zich bezighouden met het aantrekken van buitenlandse bedrijven naar onze regio.

Wat vragen we van je?

  • Je volgt een hbo- of wo-studie in de richting van International Business, European Studies, Commerciële Economie, Business Management of een vergelijkbare studierichting aan een Nederlandse onderwijsinstelling.
  • Je bent analytisch en steekt graag je handen uit de mouwen.
  • Je bent communicatief zeer vaardig en legt gemakkelijk connecties.
  • Internationaal ondernemen heeft je interesse en je wilt hier graag meer over leren.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.
  • Ervaring met of kennis van marketing en (online) communicatie is een pré.
  • Je bent vanaf februari 2022 minimaal 5 maanden fulltime beschikbaar.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Zodra corona het weer toelaat, kun je met elkaar eten aan de lunchtafel of deelnemen aan vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten, zelfs nu zien we leuke (online) initiatieven tussen collega’s ontstaan. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. InnovationQuarter biedt je een stagevergoeding van € 616,- bruto per maand, bij een fulltime stage.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 6 december 2021.  

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Anne de Vries. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Michelle van der Laan.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.