Terug naar overzicht

Heb jij interesse in het internationale aspect van ondernemerschap en wil je ervaring opdoen op het gebied van projectmanagement? Wij ondersteunen het mkb bij het realiseren van hun internationale ambities en zoeken vanaf februari 2021 een enthousiaste, proactieve hbo- of wo-student die ons team komt versterken.

Stagiair Internationalisering

Zo ziet jouw werk eruit

Als stagiair internationalisering ondersteun je de projectmanagers. Zo help je bij het voorbereiden en uitvoeren van verschillende (online)* sessies en missies, bijvoorbeeld een sessie in Nederland over het opzetten van een go-to-market strategie en handelsmissie op het gebied van duurzaam bouwen naar Boston. Je denkt mee over kansen, onderzoekt de mogelijkheden en geeft jouw visie op de inhoud en organisatie van het event. Je vindt het leuk om nieuwe verantwoordelijkheden op je te nemen en voor de uitvoering van je plannen zorg te dragen. Uiteraard overleg je regelmatig met je stagebegeleider en de projectmanagers.

Daarnaast help je mee aan andere projecten en loop je mee met de dagelijkse werkzaamheden van onze projectmanagers. Denk hierbij aan meedoen met afspraken met partners, zoals ambassades en buitenlandse clusterorganisaties. Ook breng je door middel van marktonderzoek de internationaliseringsbehoefte bij ondernemers in onze regio in kaart. Vervolgens zet je nieuwe activiteiten en mogelijke samenwerkingen op met focus op internationaal ondernemende bedrijven.

Deze stage is een meewerkstage. Indien je vanuit je opleiding ook een (kleine) stageopdracht of -onderzoek moet doen, behoort dit wel tot de mogelijkheden. De inhoud van de opdracht zullen we dan met elkaar afstemmen.

Benieuwd hoe een van onze vorige stagiaires, Anouk Hiemstra, haar stage heeft ervaren? Klik hier om over haar ervaringen te lezen.

* Als de situatie omtrent Covid-19 het toelaat zullen deze activiteiten fysiek georganiseerd worden.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

Binnen het team Internationaliseren houden vier projectmanagers zich bezig met het ondersteunen van Zuid-Hollandse bedrijven bij het vormgeven en realiseren van hun internationale ambities. Zij doen dit voor de sectoren cleantech, high tech, cyber security en horticulture en vaak op projectbasis. Als stagiair ondersteun jij de projectmanagers bij het uitvoeren van deze projecten.

Wat vragen we van je?

  • Je volgt een hbo- of wo-studie in de richting van International Business, European Studies, Commerciële Economie, Business Management of een vergelijkbare studierichting, aan een Nederlandse onderwijsinstelling.
  • Je bent analytisch en je steekt graag je handen uit de mouwen.
  • Internationaal ondernemen heeft je interesse en je wilt hier graag meer over leren.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je bent vanaf februari 2021 minimaal 5 maanden fulltime beschikbaar.

Als je ervaring hebt met of kennis hebt van marketing en (online) communicatie is dat een pré.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 100 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Zodra corona het weer toelaat, kun je met elkaar eten aan de lunchtafel of deelnemen aan vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten, zelfs nu zien we leuke (online) initiatieven tussen collega’s ontstaan. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Wij bieden je een passende Stagevergoeding € 616,- per maand, op basis van een 40-urige stageweek.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 06 december 2020.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Anne de Vries. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Michelle van der Laan.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.