Terug naar overzicht

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage waar je volledig meedraait als Evenementen Coördinator? Ben jij een echte aanpakker? En lijkt het je wat om veel vrijheid en verantwoordelijkheid te krijgen? Wij bieden jou een meewerkstage waarbij je samen met onze Event Manager grote en complexe events organiseert. Je werk is dynamisch en varieert van meedenken in de conceptfase tot het briefen van een leverancier. Onze events zijn vaak gericht op regionale bedrijven, overheden en kennisinstellingen; en stellen baanbrekende innovaties centraal. Je zult veel leren, beleven en aan je netwerk werken.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

InnovationQuarter

Communicatie & Events

Het team bestaat uit 5 bevlogen professionals die zich bezighouden met het organiseren van events, het ontwerpen van communicatiemateriaal, schrijven van content en het geven van (strategisch) advies. Activiteiten die bijdragen aan de ambitie van InnovationQuarter om Zuid-Holland uit te laten groeien tot een economisch sterke en duurzame regio. Jij valt onder begeleiding van de Event Manager en zult ook veel contact hebben met andere teams binnen de organisatie en contacten buiten de organisatie zoals leveranciers en sprekers.

Stagiair

in de rol van

Evenementen Coördinator

Zo ziet jouw werk er uit

Als stagiair Evenementen Coördinator zul je hard werken. Daar staat tegenover dat je veel kansen en verantwoordelijkheden krijgt. In je dagelijks werk ondersteun je de Event Manager bij taken als: het inrichten van een gedegen registratiesysteem; het zelfstandig representeren van de organisatie; en het coördineren van logistieke zaken zoals bewegwijzering, bemensing etc. Daarnaast omvat je stage een conceptueel en strategisch component waarbij je meedenkt over de invulling van programma’s; hoe je events onder de aandacht brengt; en hoe de wensen van alle belanghebbenden worden behartigd.

Voorbeelden van events waar je wellicht aan mee zult werken zijn: RoboCrops, een high-level-diner en het IQJaarevent. RoboCrops wordt een tweedaags event waarbij technologiebedrijven en universiteiten robotica-oplossingen ontwikkelen en presenteren aan telers uit de glastuinbouw en investeerders. Het wordt de eerste keer dat we dit event samen met een groot aantal partners organiseren. Bij het high-level-diner kun je de top uit het Zuid-Hollandse bedrijfsleven verwachten en is jouw professionaliteit van groot belang. Op het ieder jaar terugkerende IQJaarevent worden baanbrekende innovaties uit de regio getoond en zul je te maken hebben met zeer inspirerende sprekers.

Je zult je dagen deels doorbrengen op één van de flexplekken in ons kantoor in het WTC in Den Haag of het CIC in Rotterdam. Een klein deel van je tijd ben je onderweg of op bezoek bij (potentiële) samenwerkingspartners of locaties of leveranciers.

Wat vragen we van jou?

  • 3e of 4e jaar hbo-student Eventmanagement of verwante opleiding;
  • affiniteit met innovatie, economie en/of technologie;
  • je bent een doorzetter die zich niet 1-2-3 op de kast laat jagen;
  • houdt het overzicht in stressvolle tijden;
  • je bent een teamplayer die de waarde ziet van goede communicatie;
  • minimaal 4 dagen per week beschikbaar voor een periode van 4-6 maanden.

Ons aanbod

InnovationQuarter wenst een organisatie te zijn waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn: in een inclusief werkklimaat.

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. InnovationQuarter biedt je een stagevergoeding van € 616,- bruto per maand, bij een fulltime stage. In overleg zijn er mogelijkheden om minder te werken bijvoorbeeld vanwege terugkomdagen vanuit school. Ook verkennen we met jou graag de mogelijkheden om de stage op een bepaalde manier in te richten als dat vanuit jouw opleiding wordt gevraagd. Belangrijk voor ons is dat je meewerkt en een ondernemende houding hebt. Het is geen afstudeerstage.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan dit online sollicitatieformulier in.

Heb je inhoudelijke vragen over deze stage, neem dan contact op met Marloes Treffers. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Michelle van der Laan.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.