Terug naar overzicht

Vacature / Stagiair ENERGIIQ & Energietransitiefonds Rotterdam

Wil jij samen met een ambitieus team zorgen dat baanbrekende innovatie kan ontwikkelen en opschalen? Wil jij impact maken op het snijvlak van technologie en venture capital investeringen?

Wij zoeken een gezellige stagiair met passie voor de energietransitie om ons team vanaf augustus (bespreekbaar) gedurende 4 tot 6 maanden voor minimaal 4 dagen per week te versterken. Je komt te werken in ons nieuwe kantoor in WTC Den-Haag en het hippe CIC in het groothandelsgebouw in Rotterdam.

Zo ziet jouw werk er uit

Als stagiair(e) in ons team ondersteun je in de eerste plaats in de dagelijkse zaken van het investeringsproces, in de tweede plaats krijg je de vrijheid om de ontwikkelingen van de fondsen te accelereren. Hierbij ondersteunen we je graag bij het invullen van de stagevereisten van uit je studie als die er zijn.

Jouw (dagelijkse) werk: 

 • ​Het vinden en beoordelen van start-ups met een veelbelovende technologie.
 • ​Meedenken in alle stappen van het investeringsproces.
 • ​Doorrekenen van business cases en impact van onze investeringen.
 • ​Het opzetten van meetings en events.

​Stage opdracht

​Voorbeeld projecten (uiteindelijke invulling stage-opdracht is bespreekbaar)

 • ​Technologie en markt onderzoek op het gebied van Waterstof infrastructuur, Chemische recycling, Energieopslag, Maritiem/Haven, of ander relevant toepassingsgebied.
 • ​Ontwikkel een framework om de analyse van het investeringsportefeuille in te vullen per portfoliobedrijf aan de hand van performance metrics.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door: 

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

​​De Investeren tak van InnovationQuarter investeert geduldig kapitaal in disruptieve startups & scale-ups met een hoog technologisch risico en een lange terugverdientijd. Met een totaal vermogen van € 300 mln investeren we vanuit 4 fondsen: IQCapital, UNIIQ, ENERGIIQ en Energietransitiefonds Rotterdam. We hebben een groot (inter)nationaal netwerk van ruim 250 co-investeerders bij wie we onze portfoliobedrijven kunnen introduceren.

​ENERGIIQ (€35 mln) en het ETF-R (€100 mln) investeren in startups en scale-ups die bijdragen aan de energietransitie en impact hebben in de regio. Met een dynamisch team voor deze fondsen vormen we de brug tussen de technologie en de investeringen die nodig zijn om duurzame innovatie te versnellen. Daarnaast staat de gezelligheid en plezier hoog in het vaandel en gaan we met het team graag naar borrels, events en activiteiten.

Wat vragen we van je?

 • ​​Je bent nieuwsgierig en ondernemend.
 • Je zet je graag in voor maatschappelijke impact op het gebied van energie, duurzaamheid en circulariteit.
 • Je kan complexe problemen in behapbare stukken opdelen en oplossen.
 • Je houdt van interactie en draagt graag bij aan de gezelligheid.​

Ons aanbod

Onze organisatie telt meer dan 100 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQ Jaarevent.

Bij InnovationQuarter zijn we flexibel als het op thuiswerken aankomt, maar we proberen elkaar natuurlijk geregeld op kantoor in real life te zien en te spreken. Tijdens een kantoordag bij IQ gaan we vaak gezellig een rondje lopen en een broodje of koffie halen. Daarnaast eten we met elkaar aan de lunchtafel of gaan we naar interne of externe (vrijdagmiddag)borrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten, naast de jaarlijkse IQ events en activiteiten. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Daarnaast kun je als stagiair deelnemen met Young IQ, waar voor de jonge honden van IQ geregeld leuke activiteiten worden georganiseerd. De stagevergoeding bij InnovationQuarter bedraagt €749,- per maand o.b.v. 40 uur per week.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen graag je reactie zo snel mogelijk en proberen binnen een werkweek terugkoppeling te geven op jouw sollicitatie.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Caroline Langenberg. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Talisa van Bergen en Henegouwen – Groen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Nieuwsbrief