Terug naar overzicht

Ben jij op zoek naar een communicatie meewerkstage in een leuk team en dynamische organisatie? Wij zoeken vanaf januari 2020 een stagiair die ons wil ondersteunen. Vind jij het leuk om content voor onze social media te verzorgen en artikelen op onze sites te plaatsen? Lijkt het je leuk interviews af te nemen met snel groeiende bedrijven of visionaire bestuurders en je helemaal in te leven? Wij laten je graag zien en ervaren hoe het er bij ons aan toe gaat.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

InnovationQuarter

Communicatie

Het team bestaat uit 5 enthousiaste dames die zich bezighouden met het organiseren van events, ontwerpen van communicatiemateriaal, schrijven van content, sparren en geven van (strategisch) advies. Activiteiten die bijdragen aan de ambitie van InnovationQuarter om Zuid-Holland uit te laten groeien tot een economisch sterke en duurzame regio.

Stagiair

in de rol van

Communicatie Adviseur

Zo ziet jouw werk er uit

Als stagiair Communicatie ondersteun je het Communicatie & Events Team bij de dagelijkse werkzaamheden over de hele breedte aan activiteiten. Daarnaast houd jij je zelfstandig bezig met het schrijven en plaatsen van teksten voor allerlei (digitale) middelen.

Wil je niet alleen operationeel bezig zijn, maar ook zelfstandig werken aan een grotere opdracht? Dat kan besproken worden. We denken graag met je mee. Als je werkt voor InnovationQuarter opereer je in een dynamisch en interessant speelveld met diverse en krachtige stakeholders. Jij kunt ons bijvoorbeeld helpen bij het maken van een stakeholderanalyse of het uitdenken van activiteiten om het bereik en de interactie met onze doelgroepen te vergroten voor één van onze programma’s.

Deze en andere werkzaamheden maken dus onderdeel uit van deze uitdagende en leerzame functie:

 • het schrijven en plaatsen van artikelen voor op de website;
 • het verzorgen van de nieuwsbrief;
 • het plaatsen van social media content;
 • het interviewen van ondernemers; kennisinstellingen en overheid;
 • eventueel een nader overeen te stemmen strategische/conceptuele opdracht.

Wat vragen we van jou?

 • 3e of 4e jaar hbo- of wo- student Communicatie of verwante opleiding;
 • affiniteit met innovatie, economie en/of technologie;
 • een ijzersterke pen in zowel Nederlands als Engels;
 • zelfstandig, samenwerkend, ondernemend en resultaatgericht;
 • minimaal 4 dagen per week beschikbaar voor een periode van 4-6 maanden.

Ons aanbod

InnovationQuarter wenst een organisatie te zijn waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn: in een inclusief werkklimaat.

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. InnovationQuarter biedt je een stagevergoeding van € 616,- bruto per maand, bij een fulltime stage.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan dit online sollicitatieformulier in.

Heb je inhoudelijke vragen over deze stage, neem dan contact op met Mandy van Tilborg. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Michelle van der Laan.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.