Terug naar overzicht

Vacature / Stage Investeren fondsen ENERGIIQ en ETF-R

Wil jij samen met een team vol ervaren Investment Managers zorgen dat baanbrekende innovatie in de regio kan ontwikkelen en opschalen? Wil jij impact maken op het snijvlak van technologie en venture capital investeringen? Wij zoeken een stagiair voor onze business unit Investeren met passie voor de energietransitie.

Zo ziet jouw werk er uit

Als Stagiair Investeren ondersteun je in de eerste plaats in de dagelijkse zaken van het investeringsproces, in de tweede plaats krijg je de vrijheid om de ontwikkelingen van de fondsen ENERGIIQ en ETF-R te versnellen. Ook helpen wij je graag bij het invullen van eventuele stagevereisten vanuit jouw studie.

Jouw (dagelijkse) werk:

 • Het vinden en beoordelen van potentiële leads en investeringsaanvragen.
 • Het meedenken in alle stappen van het investeringsproces.
 • Het doorrekenen van business cases en bijbehorende impact metrics.
 • Het opzetten van meetings, agenda’s, notulen en andere documentatie.

Stage opdracht (voorbeelden, uiteindelijke invulling stage-opdracht is bespreekbaar):

 • Technologie- en marktdeepdives op het gebied van Waterstof infrastructuur, Chemische recycling, Energieopslag, Maritiem/Haven of een ander relevant toepassingsgebied.
 • Het herstructureren en/of omzetten van de huidige portfolio-analyse op basis van de First Chicago Methode en Monte Carlo Methode van MS Excel naar Python/Dash met overzichtelijke GUI. Hiervoor is een technische/analytische achtergrond wenselijk.

Vacature Stage Investeren ENERGIIQ en ETF-R.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met ons team Strategie/Economic Board Zuid-Holland het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

InnovationQuarter

Hier kom jij te werken

Jij komt te werken in de Business Unit Investeren. InnovationQuarter investeert geduldig kapitaal in disruptieve startups & scale-ups met een hoog technologisch risico en een lange terugverdientijd. Met een totaal vermogen van € 300 miljoen investeren we vanuit vier fondsen: IQCapital, UNIIQ, ENERGIIQ en het Energietransitiefonds Rotterdam (ETF-R). We hebben een groot (inter)nationaal netwerk van ruim 250 co-investeerders bij wie we onze portfoliobedrijven kunnen introduceren.

ENERGIIQ en het ETF-R investeren in startups en scale-ups die bijdragen aan de energietransitie en impact hebben in de regio. Met een dynamisch team voor deze fondsen vormen we de brug tussen de technologie en de investeringen die nodig zijn om duurzame innovatie te versnellen.

Wat vragen we van je?

 • Je volgt een wo-opleiding.
 • Je bent toegewijd en ondernemend.
 • Je hebt een passie voor maatschappelijke impact op het gebied van energie, duurzaamheid en circulariteit.
 • Je kan complexe problemen in behapbare stukken opdelen en oplossen.
 • Je bent 4 tot 6 maanden minimaal 4 dagen per week beschikbaar.

Het maakt ons niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive naar maatschappelijk effect.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan (externe) vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Bij InnovationQuarter zijn we flexibel als het op thuiswerken aankomt, maar we proberen elkaar natuurlijk geregeld op kantoor in real-life te zien en te spreken. Je komt te werken in ons nieuwe kantoor in het WTC Den Haag en het hippe CIC in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Tijdens een kantoordag gaan we vaak gezellig een rondje lopen en een broodje of koffie halen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. Wij betalen een passende stagevergoeding van € 616,- per maand.

Lees hier hoe oud-stagiair Anouk haar stage beviel.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan dit online sollicitatieformulier in. Je kunt per direct van start of op een voor jou geschikte startdatum tot september 2022.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Quentin van Driel. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Marinela Buscan.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.