Terug naar overzicht

Vacature / Stage Internationaliseren

Heb jij interesse in het internationale aspect van ondernemerschap en wil je ervaring opdoen op het gebied van projectmanagement en acquisitie? Wij ondersteunen het mkb bij het realiseren van hun internationale ambities en zoeken vanaf februari 2023 een enthousiaste, proactieve hbo- of wo-student die ons team komt versterken.

Zo ziet jouw werk er uit

Als Stagiair Internationaliseren help je bij het voorbereiden en uitvoeren van verschillende sessies en missies, bijvoorbeeld een sessie in Nederland over het opzetten van een go-to-market strategie of handelsmissie naar Scandinavië of de VS.

Je denkt mee over kansen, onderzoekt de mogelijkheden en geeft jouw visie op de inhoud en organisatie van het event. Je vindt het leuk om nieuwe verantwoordelijkheden op je te nemen en voor de uitvoering van je plannen zorg te dragen. Uiteraard overleg je regelmatig met je stagebegeleider en de projectmanagers.

Ook breng je door middel van marktonderzoek de internationaliseringsbehoefte bij ondernemers in onze regio in kaart. Vervolgens zet je nieuwe activiteiten en mogelijke samenwerkingen op met focus op internationaal ondernemende bedrijven.

Tot slot help je ook teamleden die acquisitie van buitenlandse bedrijven doen voor de regio. Hierbij kun je denken aan het meedraaien met acquisitie projecten, deskresearch of het organiseren van gesprekken met buitenlandse bedrijven. Je loopt dus in feite met twee disciplines mee, inbound en outbound. Vanuit je rol zul je in contact komen met partners, zoals ambassades en buitenlandse clusterorganisaties.

Deze stage is een meewerkstage. Indien je vanuit je opleiding ook een (kleine) stageopdracht of -onderzoek moet doen, behoort dit tot de mogelijkheden. De inhoud van de opdracht zullen we dan met elkaar afstemmen.

Vacature Stage Internationaliseren

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met ons team Strategie/Economic Board Zuid-Holland het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

InnovationQuarter

Hier kom jij te werken

Binnen de Business Unit Internationaliseren houden ongeveer twintig professionals zich bezig met Internationalisering: het ondersteunen van Zuid-Hollandse bedrijven bij het vormgeven en realiseren van hun internationale ambities of het naar de regio begeleiden van internationale bedrijven. Wij zoeken twee stagiairs die Zuid-Hollandse bedrijven gaan ondersteunen op de sectoren Cybersecurity en HighTech Systemen & Materialen met hun ambities om internationaal te ondernemen. Daarnaast zul je meedraaien met de collega’s die zich bezighouden met het aantrekken van buitenlandse bedrijven naar onze regio.

Wat vragen we van je?

  • Je volgt een hbo- of wo-studie in de richting van International Business, European Studies, Commerciële Economie, Business Management of een vergelijkbare studierichting, aan een Nederlandse onderwijsinstelling.
  • Je bent analytisch, maar steekt ook graag je handen uit de mouwen.
  • Je bent communicatief zeer vaardig en legt gemakkelijk connecties.
  • Internationaal ondernemen heeft je interesse en je wilt hier graag meer over leren.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.
  • Ervaring met of kennis van marketing en (online) communicatie is een pré.
  • ​Je bent vanaf februari 2023 minimaal 5 maanden fulltime beschikbaar.

Het maakt ons niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive naar maatschappelijk effect.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. Wij betalen een passende stagevergoeding van € 616,- per maand. Lees hier hoe oud-stagiair Anouk haar stage beviel.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan dit online sollicitatieformulier in.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Marit Kuypers. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Sophie van Vliet.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.