Terug naar overzicht

Vacature / Stage Communicatie & Events

Ben jij op zoek naar een veelzijdige meewerkstage waarin je ervaring op kunt doen met communicatieadvies, -uitvoering en eventondersteuning? Lijkt het je leuk om in een professionele omgeving met een groot netwerk te werken aan het versterken van onze regio? Kom dan bij ons stagelopen en breid in korte tijd je kennis, ervaring en relaties uit. Wij laten jou graag zien wat voor moois Zuid-Holland te bieden heeft en jij helpt ons dit verhaal te vertellen aan bedrijven, overheden en kennisinstellingen.

Zo ziet jouw werk er uit

In deze stage proef je van een groot aantal aspecten van het communicatievak in een zeer dynamische omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het werven van buitenlands talent via social campagnes, een diner voor bestuurders tot in de puntjes organiseren of bedrijven inspireren met verhalen over innovaties binnen de energietransitie.

Je ondersteunt onze communicatieadviseurs in hun vraagstukken en denkt mee over strategie en middelen. Je gaat ook aan de slag om deze middelen te ontwikkelen. Je komt in aanraking met de nieuwste innovatieve ontwikkelingen in Zuid-Holland en mag meewerken om deze zichtbaar te maken. Tel daarbij op het interessante publiek-private speelveld waarin we opereren en de maatschappelijke bijdrage die je levert als je bij InnovationQuarter werkzaam bent. Kortom een hele mooie stageplek bij een impactvolle organisatie.

Stage Communicatie

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met onze business unit Strategie & Communicatie het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

InnovationQuarter

Hier kom jij te werken

Je komt te werken binnen de business unit Strategie & Communicatie. Daar draai je mee in het team Communicatie & Events. Dit team bestaat uit zeven collega’s. Je neemt deel aan het wekelijkse overleg en krijgt ook een aantal eigen projecten om de afdeling te ondersteunen. Je leert hoe je zowel zelfstandig als in teamverband werkt en proeft in de praktijk wat het communicatievak jou allemaal te bieden heeft.

Wat vragen we van je?

  • Je volgt een hbo- of wo-studie in de richting van Communicatie.
  • Je bent analytisch, maar steekt ook graag je handen uit de mouwen.
  • Je bent communicatief zeer vaardig en legt gemakkelijk connecties.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je vindt het leuk om van meerdere zaken te proeven, zoals communicatieadvies, -uitvoering en eventondersteuning.
  • Je bent vanaf februari 2023 minimaal vijf maanden fulltime beschikbaar.

Het maakt ons niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive naar maatschappelijk effect. Wij geloven in eerlijke en gelijke kansen en moedigen diversiteit van harte aan. Diverse achtergronden en gezichtspunten maken ons sterker.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een stage van 32 uur behoort tot de mogelijkheden. De stagevergoeding voor deze functie bedraagt € 652,- per maand op basis van een volledige werkweek. Lees hier hoe oud-stagiair Anouk haar stage beviel.

Interesse of vragen?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Manager Strategie & Communicatie Ida Bastiaansen. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij onze HRM Adviseur Marinela Buscan.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.