Terug naar overzicht

Zet jij onze lange-termijn strategieën creatief om in acties voor vandaag en krijg je collega’s daar van nature in mee? Zit jouw brede netwerk goed verankerd in Zuid-Holland, of overtuig je ons ervan dat je dat hier snel kan opbouwen? Denk je strategisch mee met de directeur en individuele leden van het management team om nieuwe kansen te creëren en te benutten die de economische structuur van Zuid-Holland duurzaam versterken? Als senior strateeg vervul je een centrale rol binnen InnovationQuarter.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

InnovationQuarter

De opgave voor de komende jaren is het creëren van nog meer impact voor Zuid-Holland vanuit InnovationQuarter. Zowel direct economisch in banen en euro’s, strategisch door versterking ecosystemen en clusters, als maatschappelijk. Deze strategische richting gaan we de komende tijd verder uitwerken en verankeren in de organisatie.

Voor deze opgave en de versterking van ons team zijn wij op zoek naar een:

Senior Strateeg

Zo ziet jouw werk er uit

Als senior strateeg vervul je een centrale rol binnen InnovationQuarter. Samen met de directeur, het managementteam en de collega’s binnen het team Strategie/EBZ werk je aan de verdere strategieontwikkeling en -implementatie en positionering van InnovationQuarter. Juist in de komende periode van economisch herstel is dit van groot belang.

Je bent verantwoordelijk voor het vormgeven van de meerjarenstrategie van InnovationQuarter en de uitwerking daarvan in jaarplannen. Je ondersteunt de directeur en de individuele leden van het managementteam bij belangrijke inhoudelijke trajecten, zoals het opzetten van complexe en nieuwe activiteiten van InnovationQuarter en strategische trajecten met partners van InnovationQuarter vanuit bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van nieuwe fondsen, de ontwikkeling van economische clusters en het versterken van campussen.

Daarnaast draag je voor een belangrijk deel zelfstandig zorg voor de samenwerking en afstemming over de strategie met onze publieke partners. Kortom, een echte spin-in-het-webfunctie binnen InnovationQuarter en in de regio.

Je maakt onderdeel uit van het team Strategie/EBZ. Binnen dit team zijn zowel  collega’s vanuit het secretariaat van de Economic Board Zuid-Holland, het programmateam Human Capital als op het terrein van strategie en business intelligence werkzaam. De onderlinge samenwerking en synergie is groot: met elkaar werken we aan de strategische opgaven van InnovationQuarter en de regio, sparren hierover en helpen elkaar succesvol te zijn. Het team waar je in terecht komt is jong en ambitieus. Als ervaren strateeg vul je ons hierin aan, weet ook het overzicht te bewaren en ben je een verbindende factor.

Wat vragen we van jou?

  • Je werkt relatiegericht, enthousiasmeert en verbindt om samen tot goede resultaten te komen én je durft je kritisch op te stellen;
  • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen;
  • Je hebt meer dan uitstekende schriftelijke communicatievaardigheden;
  • Je bent in staat om de lange termijn strategie op een creatieve manier te vertalen naar wat vandaag moet gebeuren en collega’s daarin mee te krijgen;
  • Je hebt een goed inzicht in de publieke netwerken in onze regio. Daarnaast beschik je over goede contacten in onze regio, of ben je aantoonbaar in staat om deze snel op te bouwen;
  • Je hebt aantoonbaar affiniteit met regionale economie en de complexiteit van publieke-private samenwerkingsverbanden;
  • Je hebt een academische opleiding afgerond en hebt minimaal 8 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als (strategie) consultant,  economisch adviseur of als beleids-/organisatiestrateeg

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan bootcamp- en yogalessen.

Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 72.000 – € 88.000 op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 24 augustus 2020. De selectiegesprekken vinden plaats op 28 en 31 augustus 2020. Tweede gesprekken staan gepland tussen 2 september en 11 september.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan tot 3 augustus contact op met Linco Nieuwenhuyzen, en na 3 augustus met Rinke Zonneveld. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Ellen Breider via ellen.breider@innovationquarter.nl  & 06 828 568 30.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.