Terug naar overzicht

Lijkt het jou leuk om ons internationaliseringsprogramma verder vorm te geven en uit te voeren? Wij zoeken per november 2019 een Senior Projectmanager Internationalisering met aantoonbaar internationale werkervaring. Jouw werk zal zich met name richten op de hightech sector. Mooi dus als je daar affiniteit mee hebt. Het programma bestaat o.a. uit beursdeelnames, handelsmissies en internationale samenwerkingen. Door de interactie met collega’s en externe partners, zie je snel wat er moet gebeuren en daar speel je actief op in. Wij bieden je veel zelfstandigheid en een dynamische werkomgeving met zeer betrokken collega’s.

Vacature_Senior_Projectmanager_Internationalisering

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

De activiteiten van InnovationQuarter hebben als focus de sterke sectoren in Zuid-Holland, zoals Life Sciences & Health, High Tech Systemen & Materialen, Horticulture, Cybersecurity, Aero-Space en Digital Technology. Internationaal zijn we actief in landen als de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, China, Canada, Singapore en Japan.

Om ons (outbound) Internationaliseringsprogramma verder vorm te geven en internationaliseringsactiviteiten (zoals handelsmissies, beursdeelnames, gerichte verkenningen in Europa etc.) voor met name de hightech sector te organiseren, zoeken wij per direct een:

Senior Projectmanager Internationalisering – 1 FTE

Jouw (dagelijks) werk

Je werkt en denkt strategisch mee aan het verder uitbouwen en uitvoeren van ons internationaliseringsprogramma voor het Zuid-Hollandse innovatieve mkb. Dit doe je in nauwe samenwerking met het Hoofd en de Teamleads Internationaliseren. Ook zul je hiervoor sparren met en lobbyen bij externe partners, zoals de Provincie Zuid-Holland, diverse gemeenten in de regio en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO; uitvoerend orgaan van het ministerie van EZK).

Naast het strategische gedeelte van het werk, ligt het zwaartepunt van de functie op de uitvoering van concrete internationaliseringsactiviteiten voor met name de hightech sector in onze regio. Dit zal mede vanuit het programma SMITZH – Smart Manufacturing: Industriële Toepassingen in Zuid-Holland – worden opgezet. Het betreft het ontplooien van concrete activiteiten zoals: gerichte verkenningen in Europa opzetten, bedrijven koppelen aan internationale Smart Industry activiteiten, organiseren van eigen handelsmissies en beursbezoeken; en het ontvangen van inkomende bezoeken uit (buitenlandse) partnerregio’s.

Daarnaast werk je nauw samen met andere Nederlandse regio’s en de RVO op ‘Trade’ gerelateerde activiteiten in en buiten Nederland, vanuit het Trade & Innovate NL netwerk.

Zo versterk je ons team

Je hebt ruime werkervaring met internationaal ondernemen en projectmanagement. Bij voorkeur heb je duidelijke ervaring of affiniteit met hightech bedrijven.

Je hebt een wo of hbo-studie afgerond. Kennis van (bedrijfs-)economie of bedrijfskunde is mooi meegenomen, maar je persoonlijkheid en organisatievaardigheden vinden wij belangrijker.

Je bent gewend strategisch te denken, bent analytisch sterk, werkt zelfstandig en hebt een hands-on mentaliteit. Je ben zelf-startend, gedreven en beschikt over goede communicatie- en presentatievaardigheden. Doordat je aantoonbaar over internationale werkervaring beschikt, bijvoorbeeld voor een bedrijf in het buitenland; aan een Nederlandse ambassade of consulaat; of via een internationaal opererend bedrijf of organisatie, vind je ook internationaal makkelijk je weg.

Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal. Je bent een echte teamspeler; door de interactie met collega’s, zie je snel wat er moet gebeuren en daar speel je actief op in.

Ons aanbod

Werken bij InnovationQuarter betekent een uitdagende en zelfstandige baan in een vrij jonge, informele organisatie. Je komt te werken in het team Internationaliseren.

InnovationQuarter biedt een passende vergoeding bij deze senior functie die afhankelijk is van opleiding, achtergrond en relevante werkervaring.

De bruto salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 70.000,-en € 85.000,- op fulltime jaarbasis, afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering

De organisatie is gevestigd in moderne kantoren in het World Trade Center in het Beatrixkwartier in Den Haag en in Cambridge Innovation Center in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Beide locaties zijn uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur ons dan je motivatiebrief en cv via deze link. Incomplete sollicitaties worden niet in behandeling genomen.

De sluitingsdatum van deze vacature is 3 september 2019. De eerste gesprekken staan gepland op 9 en 10 september. Het tweede gesprek vindt plaats op 16 september.

De beoogde startdatum van deze functie is 1 november 2019. Eerder starten kan ook, later liever niet.

Heb je inhoudelijke vragen over deze functie, neem dan contact op met Martijn van Hoogenhuijze, op 088-4747255. Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met Marian van de Walle, HR adviseur, via hetzelfde telefoonnummer.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.