Terug naar overzicht

Vacature (Senior) Investment Manager COL

Ruime ervaring met het verstrekken en beheer van leningen? Voor onze nieuwe leningenportefeuille Corona Overbruggingslening (COL) zoeken wij een ervaren accountmanager die het beheer gaat uitvoeren en optimaliseren. Wij bieden je een unieke kans om je kennis over vreemd vermogen aan te vullen en de wereld van startups, scale-ups en innovatief mkb te leren kennen.

Zo ziet jouw werk eruit

Tijdens de coronacrisis is de Corona-OverbruggingsLening (COL)-faciliteit in het leven geroepen. Aan meer dan 180 ondernemingen in Zuid-Holland zijn leningen verstrekt. Het COL-team beheert deze portefeuille waar momenteel nog ruim 130 ondernemingen in beheer zijn. Jij bent eindverantwoordelijk voor deze portefeuille en stuurt het COL-team aan, die naast jou uit een Investment Analyst en een Assistent Controller bestaat.

Je bent verantwoordelijk voor alle zaken omtrent de uitgezette leningen. Dit varieert van rapportages, het verwerken van diverse uitstel- en toestemmingsverzoeken van COL-ondernemers, het op tijd innen van de betalingen, het uitvoeren van bijzonder beheer en zorgdragen voor de ontvangst van rapportages van ondernemers. Al deze taken worden uitgevoerd door het COL-team.

Je hebt direct contact met de ondernemers aan wie de leningen zijn verstrekt; meestal is dit per telefoon of digitale vergadering. Het leuke is dat je te maken hebt met een grote diversiteit aan innovatieve ondernemers, van startups tot mkb-bedrijven in diverse sectoren. Zo leer je veel bedrijven kennen en raak je snel thuis in de wereld van venture capital. Door de toestemmingen die je verstrekt voor belangrijke transacties, doe je veel kennis op over investeringsronden, fusies en overnames, reorganisaties en faillissementen.

Jouw focus en aandacht ligt bij de leningen met de hoogste risico’s. Dit zijn de grootste, complexe leningen of leningen waarbij sprake is van betalingsachterstanden. Naarmate de leningen langer uitstaan, is de focus gaande weg steeds meer verschoven naar Bijzonder Beheer; het maken van afspraken met ondernemers in zwaar weer die problemen hebben met aflossen van hun lening. Door maatwerk-oplossingen en herstructurering van de leningen, wordt geprobeerd zoveel mogelijk aflossingen te ontvangen. Je krijgt ook te maken met crediteurenakkoorden, WHOA-akkoorden, faillissementen en overnames.

Je helpt COL-ondernemers verder te groeien door ze in contact te brengen met collega’s van de business units Innoveren, Investeren en Internationaliseren. Je introduceert ondernemingen die groeikapitaal nodig hebben bij een van de fondsen van InnovationQuarter, of ondernemingen met internationale ambities bij de collega’s van Internationaliseren. Ook link je ondernemers aan diverse business development programma’s, bijv. het Investor Readiness Program, waarbij je zelf ook je coaching skills kunt verbeteren. Daarnaast bouw je een netwerk op van venture-investeerders.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met onze business unit Strategie & Communicatie het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

Hier kom jij te werken

Je komt te werken in het team Beheer COL, samen met twee andere collega’s. De verwachting is dat het beheer van de COL nog t/m 2026 duurt. Het team maakt onderdeel uit van onze Business Unit Investeren waarbij investeringen plaatsvinden in innovatieve bedrijven vanaf de proof-of-conceptfase tot en met volwassenheid.

Wat vragen we van je?

Je bent een ervaren accountmanager of relatiebeheerder. Je hebt ervaring met het beheer van een leningportefeuille en liefst met Bijzonder Beheer; het beheer van leningen waarbij  betalingsafspraken niet na worden gekomen. Je hebt ervaring met crediteurenakkoorden, faillissementen en/of WHOA-akkoorden.

Je draagt je kennis en ervaring op het terrein van leningen en investeringen over aan je teamleden en je vindt het leuk om een klein team van professionals aan te sturen.

Je hebt contact met COL ondernemers en behandelt de meest complexe verzoeken van deze ondernemers over uitstel van aflossing, overnames, investeringsronden en andere zaken die de COL overeenkomst raken. Hierbij is een hands-on mentaliteit belangrijk. Het team is maar klein en soms zullen er ook administratieve taken dienen te worden gedaan.

Voor deze functie vinden we het belangrijk dat je beschikt over:

  • Wo-werk- en -denkniveau;
  • Ervaring met zakelijke kredietverlening en/of beheer leningportefeuille
  • Bijzonder Beheer ervaring is een pré
  • Je bent resultaat- en oplossingsgericht
  • Je kunt goed onderhandelen en durft beslissingen te nemen
  • Je vindt het leuk om samen te werken in een klein team
  • Je bent communicatief en ondernemend

Het maakt ons niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive, naar maatschappelijk effect. Wij geloven in eerlijke en gelijke kansen en moedigen diversiteit van harte aan. Diverse achtergronden en gezichtspunten maken ons sterker.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Binnen InnovationQuarter krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Samen met je manager en HR maak je een ontwikkelplan om te bepalen welke opleidingen en ervaringen (binnen of buiten de organisatie) nodig zijn om jouw ambities te realiseren.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 71.000,- en € 86.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken. Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Koos Fuykschot. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Laura Rath.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.