Terug naar overzicht

Wil jij een verschil maken met de investeringen die je doet op het vlak van energietransitie en circulaire economie? Wil je in een zeer dynamische en slagkrachtige omgeving deals doen en meewerken aan het opbouwen en managen van een gloednieuw investeringsfonds van € 100mln? Ben jij iemand die van aanpakken houdt en wil jij maatschappelijke impact realiseren? Dan is dit de perfecte uitdaging voor jou!

 

Senior Investment Manager

Zo ziet jouw werk er uit

 • Door jouw enthousiasmerende en op samenwerking gerichte werkwijze zorg je ervoor dat je met jouw teamgenoten de doelstellingen bereikt: leadsgeneratie, dealexecutie en portfoliobeheer. 
 • Om dat te bereiken werk je aan je netwerk, onderhandel je over en stel je contracten op, houd je je bezig met intellectueel eigendom, due dilligence aan stakeholders en portfoliomanagement bij beheer.
 • Je bent een volwaardige en inspirerende gesprekspartner in het team als het gaat om de inhoudelijke discussie bij investeringsaanvragen van jezelf en van andere teamleden, alsmede bij portfolio besprekingen.
 • In het kader van professionalisering zal voor heel investeren een dealflow systeem worden geïmplementeerd. Hiervoor werk je samen met collega’s van de andere fondsen en implementeer je eenmalig de dealflow tool.
 • Je ondersteunt de fondsmanager in de operatie van het fonds.
 • Je beheert op een gestructureerde manier de portfoliobedrijven: Scenarioplanning First Chicago’s en Financial Planning.
 • Je bent verantwoordelijk voor accurate waarderingsrapportages en portfoliorapportages. 
 • Je helpt bij het opstellen van kwartaal- en jaarrapportages o.b.v. de input van het team, de Fondsmanager en controller.
 • Je werkt samen met je collega’s binnen Investeren en met de andere business units voor het behalen van je doelstellingen.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

Als investeerder biedt InnovationQuarter aan innovatieve startups en scale-ups in de regio risicokapitaal om verdere groei te realiseren. InnovationQuarter investeert al via de fondsen IQCapital, ENERGIIQ en UNIIQ.

Zeer recent is daar het Energietransitiefonds (ETF) voor de gemeente Rotterdam bijgekomen. Het doel van ETF is te investeren in innovatieve en kapitaalintensieve bedrijven in de Rotterdamse regio, die bijdragen aan de energietransitie en circulaire economie. Hiervoor is € 100 mln. beschikbaar gesteld.

De mooie uitdaging is om de verduurzaming van de stad, de industrie en de haven te versnellen, denk aan nieuwe technologieën in de opwek, infrastructuur, opslag en gebruik van energie, elektrificatie van industrie en vervoer, maar ook nieuwe vormen van recycling.

Je komt binnen de afdeling Investeren te werken voor het fonds ETF, in een zeer ervaren team van Investment Managers.

Wat vragen we van jou?

Zo versterk je ons team

 • Je bent een professional met een academische graad.
 • Je hebt minimaal 5 tot 10 jaar relevante werkervaring op het gebied van private equity, venture capital, banking en/of M&A.
 • Je kunt complexe financieringen structureren en je hebt gevoel voor de commerciële terms van verschillende financiële instrumenten variërend van equity, mezzanine tot fixed income.
 • Modellering, waarderingen en risicoanalyses zijn voor jou niets nieuws. 
 • De termen ‘zelfstartend’, ‘accuraat’ en ‘intrinsiek gemotiveerd’ zijn op jou van toepassing.
 • Je hebt ervaring met het managen van een participatie en het begeleiden naar een exit.
 • Je hebt ruime ervaring met dealmaking en dealstructuren.
 • Je beschikt over goede onderhandelingsvaardigheden.
 • Je bent nieuwsgierig, hebt een kritische grondhouding en bent een echte teamplayer.
 • Je beschikt over een relevant netwerk.
 • Ervaring met projectfinance, LBO of venture capital is een pre.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 100 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Zodra corona het weer toelaat, kun je met elkaar eten aan de lunchtafel of deelnemen aan vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten, zelfs nu zien we leuke (online) initiatieven tussen collega’s ontstaan. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 85.000,- en € 99.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 06 december 2020.

Het eerste gesprek vindt plaats op 10 of 11 december 2020. Het tweede gesprek op 14 of 15 december 2020.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Rafael Koene. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Ellen Breider.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.