Terug naar overzicht

Ben jij een ervaren Investment Manager en lijkt het je wat om in de dynamische omgeving van ons IQCapitalfonds te werken? Wij financieren vernieuwende en snelgroeiende bedrijven in Zuid-Holland. Als Senior Investment Manager Beheer geef je advies op het gebied van financiën, operatie en strategie. Ook werk je in de volle breedte mee aan de uitbreiding van onze portefeuille.

vacature senior manager investeren

Senior Investment Manager Beheer

Zo ziet jouw werk er uit

Je bent een ervaren Investment Manager met een trackrecord in portfoliomanagement en exitstrategieën. Je begeleidt de participaties om zo bij te dragen aan het succes van de onderneming. Dit doe je door het geven van advies op het gebied van financiën, operatie en strategie. Je bent een volwaardige sparringpartner voor de directie en zoekt hierbij de verbinding en varieert je benadering van coach tot aandeelhouder. Hiervoor spreek je de taal van de ondernemer en denk je als een ondernemer.

Naast jouw eigen netwerk, ben je verantwoordelijk voor het op- en uitbouwen van het IQCapitalnetwerk van investeerders en ondernemers. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van bestaande en nieuwe participaties, wat je samen doet met andere collega’s in het team. Je zorgt voor kennisoverdracht naar Investment Managers en Business Analisten en biedt een leeromgeving voor collega’s.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • Samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren).
  • Vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren).
  • Buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

Je komt te werken in de dynamische omgeving van het IQCapitalfonds waarin je je ervaringen in het investeren inzet en uitbreidt. Je werkt in de volle breedte mee aan de uitbreiding van onze portefeuille innovatieve groeibedrijven waarin InnovationQuarter investeert.

Wat vragen we van je?

Je bent daadkrachtig en oplossingsgericht en hebt het vermogen om persoonlijke relaties te ontwikkelen, beschikt over een flinke dosis humor én durft je kritisch op te stellen. De kracht van InnovationQuarter zit in het nemen van actie: jouw profiel sluit daarbij aan.

Als achtergrond heb je een financiële en/of bedrijfseconomische opleiding afgerond op 

hbo- of wo-niveau. Je bent goed op de hoogte van markt- of sectorontwikkelingen en hebt ruime ervaring als investment Manager en een brede financiële kennis.

Je bent een teamspeler, verbindend en sterk in het leggen van goede en persoonlijke relaties. Als zelfstarter ben je in staat je werkzaamheden vorm en inhoud te geven en bent ambitieus in het stellen van doelen en behalen van resultaten.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 100 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Zodra corona het weer toelaat, kun je met elkaar eten aan de lunchtafel of deelnemen aan vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten, zelfs nu zien we leuke (online) initiatieven tussen collega’s ontstaan. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur, een parttime dienstverband (met een ondergrens van 32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. 

De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 76.000,- en € 90.000,- bruto op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand en gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag vóór maandag 26 juli 2021. De eerste gesprekken staan gepland in week 30 en de tweede gesprekken in week 31.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Maurice Bakker – Fondsmanager. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Marian van de Walle – HR adviseur.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.