Terug naar overzicht

Vacature / Senior Investment Manager

Voor ons investeringsfonds IQCapital zijn wij op zoek naar een Senior Investment Manager. Heb je kennis van de investeringsmarkt? En ben je daarnaast een teamspeler, verbindend en sterk in het leggen van goede en persoonlijke relaties? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou! IQCapital is een vroege-fase investeerder die zich richt op startups met een hoog technologisch risico en een grote kapitaalbehoefte. Wij opereren voornamelijk in delen van het ecosysteem waar de kapitaalmarkt nog niet voldoende ontwikkeld is om technologiën gefinancierd te krijgen en/of naar de markt te brengen.

 

Senior Investment Manager

Zo ziet jouw werk er uit

Samen met een aantal collega’s en de Fondsmanager werk je in wisselende teams aan het beoordelen van investeringsaanvragen van startups met een hoog technologisch risico in de sectoren waar InnovationQuarter zich op focust. Als senior breng je jouw kennis over het valideren van teams en technologiën in een pre-commeriële fase, over op de andere teamleden. Je weet hoe je investeringspartners bij elkaar brengt in een financieringsmarkt die nog niet volledig ontwikkeld is en waar het risico appetijt (nog) relatief laag is.

Je hebt gedreven collega’s om je heen die graag willen leren hoe validatie van een startup werkt, bijvoorbeeld hoe je valideert of er voldoende markt is voor de technologie die veelal vanuit kennisinstellingen richting commercie moeten worden gebracht. Voorkennis binnen één van de sectoren waarbinnen IQCapital opereert is daarbij noodzakelijk. Kennis van het domein Life Sciences & Health is een pré.

Als volwaardige sparringpartner voor de Fondsmanager zoek je hierbij de verbinding, waarbij je jouw benadering aan weet te passen aan de omgeving waarin je opereert. Naast je eigen netwerk, ben je mede-verantwoordelijk voor het op- en uitbouwen van het IQCapital netwerk van investeerders en ondernemers. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van bestaande en nieuwe participaties, wat je samen doet met andere collega’s in het team.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

Je komt te werken in de dynamische omgeving van het IQCapital fonds. Wij maken ons hard voor diversiteit door onder andere participatie in closing the funding gap en Fundright.

Je werkt in de volle breedte mee aan de uitbreiding van onze portefeuille innovatieve groeibedrijven waarin InnovationQuarter investeert.

Wat vragen we van jou?

Je bent daadkrachtig en oplossingsgericht en hebt het vermogen om persoonlijke relaties te ontwikkelen, beschikt over een flinke dosis humor én durft je kritisch op te stellen. De kracht van InnovationQuarter zit in het nemen van actie: jouw profiel sluit daarbij aan.

Als achtergrond heb je kennis van de investeringsmarkt, waarbij equity investments en convertible notes de belangrijkste instrumenten zijn. Je bent goed op de hoogte van markt- of sectorontwikkelingen en je hebt ruime ervaring, 6 tot 10 jaar als investment manager.

Je bent een teamspeler, verbindend en sterk in het leggen van goede en persoonlijke relaties. Als zelfstarter ben je in staat je werkzaamheden vorm en inhoud te geven en bent ambitieus in het stellen van doelen en behalen van resultaten.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden: o.a. een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken.

De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 95.000,- en € 110.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. 

Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Maurice Bakker. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Ellen Breider.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.