Terug naar overzicht

Lijkt het jou wat om te werken aan de digitale infrastructuur van Zuid-Holland? Programma’s en projecten doen op het gebied van Artificial Intelligence, Quantum Computing en Blockchain? Innovatieve bedrijven, kennisinstellingen, clusterorganisaties en overheden vanuit verschillende sectoren bijeenbrengen op dit gebied? Kom dan onze organisatie versterken als Senior Business Developer Digital Technology.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

 

Digitalisering is één van de leidende innovatiethema’s in onze regio. Zowel voor de kansen die het biedt voor nieuwe business én werkgelegenheid als de meerwaarde voor complexe maatschappelijke opgaven van onder meer gezondheid, veiligheid en energie.

Om die reden bouwen we vanuit InnovationQuarter aan een succesvol ecosysteem rondom digitale technologie in Zuid-Holland. Centraal staan enerzijds ‘enabling technologies’ als Artifical Intelligence, Quantum Computing en Blockchain, en anderzijds belangrijke randvoorwaarden als digitale infrastructuur (waaronder 5G) en Cybersecurity.

Dit doen we door te werken aan baanbrekende programma’s en projecten met economische én maatschappelijke impact. Daarbij smeden we samenwerkingsverbanden met een veelvoud aan partners: innovatieve ondernemers, bedrijven, kennisinstellingen, clusterorganisaties én overheden.

Ter versterking van onze inzet zoeken we een Senior Business Developer Digital Technology.

Deze functie valt binnen het team Slim & Veilig van Innoveren, een enthousiast en gedreven team van Business Developers dat zich richt op de sectoren: Aerospace, Maritiem & Haven, Hightech Systemen & Materialen en Digital Technology

Senior Business Developer Digital Technology

Zo ziet jouw werk er uit

Als Senior Business Developer Digital Technology treed je op als onafhankelijk procesregisseur op het gebied van digitalisering. Jij zorgt voor kennis, expertise en netwerken. In nauwe samenwerking met regionale bedrijven zet jij je in om het innovatienetwerk te versterken en te verbreden. Om deze rol te kunnen vervullen ben je voortdurend in gesprek met ondernemingen en kennisinstellingen.

Jij bent niet de ontwikkelaar van technologie, maar wel degene die de vragen die in verschillende sectoren leven, kan vertalen naar wat er technologisch nodig is. Je weet partijen te enthousiasmeren, inspireren en verbinden, helpt met samenstellen van de juiste partners bij de beoogde doelstellingen en weet consortia, projecten en business cases, al dan niet gesteund met publieke financiering, van de grond te krijgen. In afstemming met de collega’s die werken aan digitale technologieën, cross-over kansen binnen andere sectoren én met input vanuit de strategische partners en de markt, stem je je focus en eigen inzet af.

Daarnaast werk je op strategisch niveau binnen Zuid-Holland binnen de private en publieke sector. Hiervoor ontwikkel je samen met collega’s en betrokkenen een overkoepelende visie, die voortborduurt op bestaande strategieën, innovatieconsortia en programma’s. Met de Taskforce Digitalisering binnen de Economic Board Zuid-Holland heb je een goede klankbordgroep. Als Senior Business Developer ben je hun gesprekspartner en weet je kansen en behoeften te vertalen naar een sterker ecosysteem en initiatieven met impact.

Wat vragen we van jou?

  • Je hebt inzicht in actuele (internationale) ontwikkelingen, spelers en dynamiek op het gebied van digitale technologie evenals de toepassing ervan binnen sectoren.
  • Je bent een proactieve professional met een academisch achtergrond met 8 tot 10 jaar ervaring met consortiavorming en het bouwen aan innovatieve programma’s en projecten.
  • Je hebt een bestaand (strategisch) netwerk in de private- en publieke sector op het gebied van digitale technologie.
  • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van strategie in een multi-stakeholderomgeving met meerdere belangen en bent communicatief sterk.
  • Je bent resultaatgericht, een doener die ambitieuze ideeën en initiatieven omzet naar concrete acties en helpt de brug te slaan tussen strategie en uitvoering.
  • Je bent een teamplayer die goed kan samenwerken en in staat is om samen met collega’s, de partners en regionale koplopers in de sector op strategisch niveau innovaties te implementeren.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQ Jaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 80.000,- en € 98.000,- bruto op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering en gebaseerd op een fulltime dienstverband.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan hier het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag vóór 26 oktober.

De eerste ronde gesprekken vinden plaats op woensdag 28 en donderdag 29 oktober. De tweede ronde staat gepland op woensdag 4 november.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Edward Gilding. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Ellen Breider.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.