Terug naar overzicht

Vacature / Senior Adviseur Strategie

Vind jij het leuk om als Adviseur Strategie publiek-private samenwerking rond innovatie en economische ontwikkeling aan te jagen? Economic Board Zuid-Holland (EBZ) en InnovationQuarter richten zich op het maken van economisch en maatschappelijke impact voor de grootste en economisch meest uitdagende regio van Nederland: Zuid-Holland. Meer samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen, onderwijs en overheden is daarvoor van groot belang.

Als Adviseur Strategie heb je daarbij een sleutelrol. Samen met leden van de Economic Board Zuid-Holland, collega’s en strategen uit de regio breng je sleutelspelers bij elkaar en zorg je dat ambities worden vertaald in acties. In deze uitdagende rol heb je veel vrijheid en is er ruimte voor eigen initiatief.

 

Vacature Senior Adviseur Strategie

Senior Adviseur Strategie

Zo ziet jouw werk er uit

Voor de Economic Board Zuid-Holland zijn we op zoek naar een Senior Adviseur Strategie. Daarbij richt je je in het bijzonder op het versnellen van de energietransitie en digitalisering in Zuid-Holland. Hierbij ondersteun je onder andere de EBZ Taskforces Energietransitie en Digitale Economie. Ondernemers en bestuurders van bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken in deze taskforces samen aan de doorontwikkeling en uitvoering van de Groeiagenda Zuid-Holland op deze thema’s. De positionering én profilering van de regio is daarbij een belangrijk aandachtspunt.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

 • het coördineren van twee EBZ taskforces. Als secretaris van de taskforces Energietransitie en Digitale Economie bereid je samen met de voorzitter deze bestuurlijke overleggen zowel inhoudelijk als praktisch voor en zorg je dat de gemaakte afspraken ook worden uitgevoerd. Afhankelijk van de situatie enthousiasmeer je partners, schrijf je zelf voorstellen of organiseer je op andere strategische manieren dat de doelstellingen worden behaald.
 • Het signaleren van kansen en knelpunten voor de regionale Groeiagenda en die vervolgens slim agenderen en uitwerken zodat partners in actie komen. Naast nieuwe thema’s hebben energietransitie en digitalisering daarbij je bijzondere aandacht.
 • Het onderhouden van een relevant netwerk bij regionale bedrijven, netwerk- en clusterorganisaties, kennisinstellingen en overheden, waarbij ook het nationale speelveld op jouw thema’s je aandacht heeft.
 • Binnen het team Strategie ben je als allround strateeg een sparringpartner voor je collega’s en denk en doe je regelmatig mee aan projecten die buiten je hoofdtaken liggen.

Over InnovationQuarter

De Economic Board Zuid-Holland (EBZ) bestaat uit de belangrijkste bestuurders uit bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden in Zuid-Holland die zich onder leiding van Commissaris van de Koning Jaap Smit gezamenlijk inzetten voor het vernieuwen, verduurzamen en versterken van de regionale economie en een excellent vestigingsklimaat. Dit doen we samen met alle regionale partners op basis van de Groeiagenda Zuid-Holland, de actie- en investeringsagenda van de regio.

Op thema’s die speciale aandacht vragen, heeft de EBZ taskforces opgezet. De ondernemers en bestuurders in de taskforces richten zich op de doorontwikkeling en uitvoering Groeiagenda Zuid-Holland op specifieke thema’s met privaat commitment. Momenteel zijn er taskforces actief op de thema’s human capital, technologische industrie, energietransitie, digitale economie, circulaire economie en life sciences & health.

Het secretariaat van de EBZ wordt gevoerd door InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

InnovationQuarter realiseert door deze activiteiten een deel van de gezamenlijke Groeiagenda. Via het secretariaat van de EBZ worden ook kansen en knelpunten die collega’s van InnovationQuarter signaleren, geagendeerd in de EBZ.

Hier kom jij te werken

Je thuisbasis is het team Strategie, waarin je samenwerkt met acht andere collega’s. Het team ondersteunt het MT en de business units van InnovationQuarter met strategie en Intelligence, voert het secretariaat van de Economic Board Zuid-Holland en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland. Het team staat onder leiding van de manager Strategie en Communicatie, tevens secretaris van de EBZ.

Je werkt in deze functie uiteraard ook veel samen met de collega’s van de andere business units Innoveren, Investeren en Internationaliseren – met name op de thema’s energietransitie en digitalisering – en de collega’s uit het communicatieteam.

Wat vragen we van jou?

 • Je brengt energie en creativiteit op basis van enthousiasme en inhoud.
 • Je bent bestuurlijk sensitief en schakelt gemakkelijk tussen bestuur, strategie en uitvoering.
 • Je vertaalt ideeën in acties, voert deze uit (hands on) en weet met jouw energieke karakter en open houding ook anderen hiervoor te mobiliseren (gezag, senioriteit, gunfactor);
 • Je hebt een goede pen en weet mondelinge inbreng tijdens bestuurlijke en strategische meetings om te zetten in een coherent verhaal of een heldere presentatie.
 • Je bent in staat om partners in positie te brengen en haalt er voldoening uit als partners daar vervolgens succes aan ontlenen.
 • Je hebt aantoonbaar affiniteit met regionale economie en de ins en outs van publieke-private samenwerking; kennis van de economie van Zuid-Holland, digitalisering en energietransitie is een pré.
 • Je hebt een academische opleiding afgerond en hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan online bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 70.000,- en € 83.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Linco Nieuwenhuyzen. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Marian van de Walle.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.