Terug naar overzicht

Vacature Projectmedewerker International Trade

Voel jij je als een vis in het water binnen een groeiende, dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is? In deze uitdagende functie krijg je de kans om hands-on betrokken te zijn en internationaal georiënteerde bedrijven verder te helpen bij hun uitbreiding naar buitenlandse markten. Wil jij een essentieel onderdeel worden van ons team? InnovationQuarter is op zoek naar een Projectmedewerker International Trade.

Zo ziet jouw werk eruit:

Als Projectmedewerker International Trade zul je je vooral gaan richten op het ondersteunen en versterken van activiteiten op het gebied van internationalisering. De belangrijkste taken richten zich op:

 • Het ondersteunen van internationale handelsmissies en beursbezoeken, met name de logistieke organisatie van deze reizen;
 • Het helpen bij het organiseren van internationaliseringsprogramma’s, waaronder het werven van deelnemers, planning, communicatie en logistiek;
 • Het onderhouden van het CRM systeem (Achilles) en business intelligence, waaronder het maken van analyses en rapportages, bijvoorbeeld ten behoeve van het Trade Relations programma;
 • Het werken aan presentaties ten behoeve van de internationaliseringsactiviteiten;
 • Verdere aanvullende werkzaamheden, ter ondersteuning van het team van projectmanagers en teamleads.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met onze business unit Strategie & Communicatie het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

Hier kom jij te werken

Als Projectmedewerker International Trade kom je te werken in de Business Unit Internationaliseren, binnen het team International Trade. Dit team richt zich op het verder helpen van internationaal geörienteerde bedrijven (met name het mkb) richting nieuwe buitenlandse markten. Dat doet het team onder andere door het organiseren van handelsmissies, buitenlandse beursbezoeken en zogenaamde internationalisation readiness programs.

Wat vragen we van je?

Voor deze functie vinden we het belangrijk dat je beschikt over:

 • Minimaal 3 jaar werkervaring;
 • HBO (+) niveau, liefst met een economisch profiel;
 • Affiniteit met internationaal ondernemen;
 • Organisatorisch en analytisch sterk;
 • Communicatief vaardig, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Bij ons maakt het niet uit waar je vandaan komt, waar je in gelooft, hoe oud je bent of van wie je houdt. We zijn vooral benieuwd naar jouw motivatie voor maatschappelijk effect. We geloven in eerlijke en gelijke kansen en moedigen diversiteit van harte aan. Verschillende achtergronden en perspectieven maken ons sterker.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Binnen InnovationQuarter krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Samen met je manager en HR maak je een ontwikkelplan om te bepalen welke opleidingen en ervaringen (binnen of buiten de organisatie) nodig zijn om jouw ambities te realiseren.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de €53.237 ,- en €61.673,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 4 december 2023.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 7 december 2023 en de tweede gespreksronde op 12 december 2023.

De gewenste startdatum is 1 februari 2024.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Chris van Voorden. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Britta Vos.

Wil je meer weten over InnovationQuarter en wil je weten hoe het is om hier te werken, neem dan een kijkje op de website: werkenbij.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.