Terug naar overzicht

Vacature Projectmedewerker International Trade

Wil jij bedrijven helpen met internationaal zaken doen?

Wij zoeken een Projectmedewerker voor ons team. Wij ondersteunen Nederlandse bedrijven bij hun internationale groei. Vind jij het leuk om bedrijven te helpen. Ben je organisatorisch sterk? Werk je graag in een team? Heb jij affiniteit met sectoren waar aan werken zoals digital technology, cybersecurity, energie en tuinbouw? Ben jij analytisch, houd jij van aanpakken, geef jij gevraagd en ongevraagd advies? Schroom dan niet om een CV en brief naar ons te sturen.

Zo ziet jouw werk eruit

Als Projectmedewerker werk je nauw samen met projectmanagers van het team International Trade. Het is jouw taak om de projectmanagers in hun werk om bedrijven te helpen met internationale groei te ondersteunen. Wij helpen bedrijven met internationale groei door ze te adviseren, missies en beursdeelnames te organiseren en informatie beschikbaar te stellen. Je zal jouw collega’s helpen in de contacten met de bedrijven, en ook door bij te dragen aan de projecten (missies, beursdeelnames, evenementen) die wij opzetten voor de bedrijven.

Jij assisteert, ondersteunt en werkt nauw samen met de projectmanagers en de collega’s in het team International Trade. Je bent actief in het hele traject van activiteiten die wij organiseren zoals missies, buitenlandse reizen en gezamenlijke beursdeelnames. Denk hierbij aan:

 • Ondersteuning bij de werving van bedrijven, zoals het ontwikkelen van marketingmaterialen voor promotie van de activiteit, maar ook direct contact met bedrijven;
 • Support bij de organisatie van een online, of on site kickoff;
 • Communicatie met deelnemers en partners over het project;
 • Ondersteuning bij de vormgeving van een paviljoen en logistieke afspraken;
 • Verzorging van de evaluatie van een evenement;
 • Kortom, je bent een echte projectmedewerker die deadlines bewaakt en zorgt dat het project op rolletjes verloopt.

Tevens heb je taken buiten het meewerken aan projecten:

 • Wij onderzoeken constant en gestructureerd de internationaliseringsambities van de bedrijven in onze regio. Jij assisteert bij de uitvoering en de rapportage van gesprekken met bedrijven.
 • Je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van de KPI’s van het team en de periodieke rapportage ten behoeve van aandeelhouders en stakeholders van InnovationQuarter;

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met ons team Strategie/EBZ het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

Hier kom jij te werken

Het International Trade team focust zich op de internationale groei van bedrijven in de sectoren  Cybersecurity, Digital Technology, Energie en Horticulture. Wij werken met veel enthousiasme, samen met externe partners aan de internationale groei van deze bedrijven en dragen op die manier bij aan de positie van deze bedrijven regionaal, en internationaal.

Wat vragen we van je?

 • HBO of academische achtergrond, of meer dan 5 jaar werkervaring in een coördinerende functie;
 • Goede commerciële en sterke analytische vaardigheden;
 • Goede communicatieve en organisatorische vaardigheden;
 • Een taakbewuste aanpakker die zich staande weet te houden;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Communicatief sterk;
 • Relevante Internationale ervaring op het gebied van trade, sales en accountmanagement in het bedrijfsleven of bij de (semi) overheid is een pre.

Jij bent een proactieve professional, en daarnaast ben je nieuwsgierig, heb je een kritische grondhouding en ben je een echte teamplayer. Natuurlijk heb je affiniteit met internationaal zakendoen.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Binnen InnovationQuarter krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Samen met je manager en HR maak je een ontwikkelplan om te bepalen welke opleidingen en ervaringen (binnen of buiten de organisatie) nodig zijn om jouw ambities te realiseren.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van 32 uur) behoort tot de mogelijkheden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de €54.000,- en €58.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 22 juli 2024.

De eerste gesprekronde vindt plaats op donderdag 25 juli 2024. De tweede gespreksronde vindt plaats op dinsdag 6 augustus 2024.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Loek Becker Hoff. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Britta Vos.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Nieuwsbrief