Terug naar overzicht

Vacature / Projectmedewerker Innoveren

Ben jij de doorpakker en sterke organisator waar wij naar op zoek zijn? Ter ondersteuning van verschillende innovatieprogramma’s zijn wij op zoek naar een Projectmedewerker Innoveren. In deze rol bouw je snel aan een groot netwerk van bedrijven en organisaties. Je bent een spin in het web van omvangrijke innovatieprogramma’s met impact op Zuid-Holland en daarbuiten. Onder begeleiding van twee ervaren programma-managers werk je mee aan de groei en de professionalisering van die programma’s. Dit geeft jou de kans om je te oriënteren en ontwikkelen op innovatie, digitalisering en de energietransitie.

Zo ziet jouw werk er uit

​Je werkt aan zo’n 2 tot 3 innovatieprogramma’s op thema’s als digitalisering en de energietransitie. In die programma’s helpen we bedrijven uit de regio Zuid-Holland om op die thema’s met innovatie aan de slag te gaan. We verbinden bedrijven aan fieldlabs in de regio en promoten open innovatie, samenwerking en kennisdeling.

De programma’s worden door kleine teams uitgevoerd. Je kunt dus echt je eigen stempel drukken op hoe de programma’s worden uitgevoerd. In overleg met een programma-manager zul je in hoge mate zelfstandig te werk gaan en eigen initiatieven ontplooien. Je zorgt dat je zichtbaar en benaderbaar bent voor de bedrijven en andere partners in het programma. Jij hebt de informatie over het programma goed op orde en bent ook een vraagbaak voor bedrijven en partners over bijvoorbeeld wat van hen wordt verwacht, de deadlines en de relevante subsidieregelingen. Je zorgt ervoor dat het programma soepel loopt en bent daarmee de rechterhand van de programmamanager.

Je werkzaamheden bestaan uit:

 • samen met de programmamanagers bedenken, opzetten en inrichten van regionale en Europese innovatieprogramma’s;
 • monitoren en waar nodig bijsturen van de voortgang en resultaten van de projecten in de programma’s;
 • mede organiseren van evenementen, presentaties of persberichten vanuit de programma’s;
 • sparren met bedrijven en partners over de innovatieprojecten in de programma’s
 • opstellen van rapportages over inhoudelijke en budgettaire voortgang, zowel intern als extern.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • Samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

Je komt te werken in het team Slim & Veilig, één van de drie teams binnen de Business Unit Innoveren. Met het team werk je aan de transitie naar een duurzame en toekomstbestendige economie in Zuid-Holland. Het team bestaat uit een krachtige combinatie van technische, markt- en financiële expertise.

Wat vragen we van je?

 • Je hebt een proactieve en servicegerichte werkhouding
 • Je werkt en denkt op hbo- of wo-niveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring
 • Je hebt ervaring met complexe, bedrijfskritische software
 • Je hebt ervaring met projectmanagement.
 • Je hebt ervaring met plannen, organiseren, voortgang bewaken en kan gevraagd en ongevraagd adviseren en informatie ophalen.
 • Jij bent iemand die het vermogen heeft om relaties op te bouwen op basis van je persoonlijkheid.
 • In je voorkomen en handelen ben je overtuigend en resultaatgericht.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur, een parttime dienstverband (met een ondergrens van 32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden: o.a. een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken.

De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 43.000,- en € 52.000,-bruto op jaarbasis, gebaseerd op een fulltime dienstverband, afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in.

We ontvangen je reactie graag voor 17 mei 2021. De eerste gesprekken staan gepland op: 24 mei, de tweede gesprekken op 31 mei.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Anton Duisterwinkel. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je bij Sophie van Vliet terecht.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.