Terug naar overzicht

Vacature Online Marketeer

Wil jij meewerken aan de online performance van onze organisatie? Weet jij op basis van jouw analyses onze content steeds beter af te stemmen op onze doelgroep: innovatieve mkb bedrijven, start-ups en scale-ups? Denk je graag strategisch mee, maar weet je ook de knoppen goed te bedienen? Ben jij de online marketing specialist die ons mooie team komt versterken?

Zo ziet jouw werk eruit

De communicatieafdeling van InnovationQuarter gaat zich de komende tijd meer toeleggen op marketing en data. Jij gaat een grote rol spelen in die transitie door actief bij te dragen aan de dagelijkse contentplanning, het onderhoud van onze communicatiekanalen en de emailmarketing. Daarnaast denk je mee over de digitale strategieontwikkeling.
We gaan aan de slag met het analyseren van de customer journey en op basis daarvan zal jij marketingflows ontwikkelen en optimaliseren over diverse kanalen. Daarnaast ga je de website grondig evalueren en helpen opfrissen.
Je bent verantwoordelijk voor het vergroten van onze online aanwezigheid en het genereren van leads via digitale kanalen. Hiermee draag je bij aan het succes van onze marketing- en datagedreven strategie. Op basis van de door jou gemaakte analyses van onze online inspanningen geef je gericht advies aan de communicatieadviseurs over de prestaties en optimalisaties van de content, die je vervolgens ook zelf (mede) mag uitvoeren. Je krijgt volop kansen om je vaardigheden uit te breiden en nieuwe initiatieven voor te stellen die bijdragen aan onze groei.

Ben jij de proactieve bouwer die ons kan helpen om naar het volgende niveau te groeien? Dan maken we graag kennis met je!

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren);
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren);
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met ons team Strategie/EBZ het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

Hier kom jij te werken

Ons marketing- en communicatieteam bestaat uit 7 professionals en er heerst een cultuur van innovatie en samenwerking. Het team werkt nauw samen aan projecten die onze marketing- en communicatiestrategie versterken. Naast je eigen werkzaamheden zal je deel uitmaken van kleine groepjes die werken aan projecten zoals employer branding, contentstrategie en cultuurversterking.

In ons wekelijkse teamoverleg lopen we de prioriteiten en de contentkalender door en delen we onze kennis en ervaringen. We gaan twee keer per jaar ‘de hei op’ voor een strategiesessie, gecombineerd met een teamworkshop- of activiteit. Binnen het team zetten we iedereen zo goed mogelijk in op zijn of haar competenties. Daarin zijn we flexibel en helpen we elkaar. Dat betekent dat je kansen die je ziet bespreekbaar maakt, zodat we je kunnen inzetten op de gebieden waar jouw kracht ligt. Wat kun jij met jouw kennis en vaardigheden voor ons team betekenen?

Wat vragen we van je?

Voor deze functie vinden we het belangrijk dat je beschikt over:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Analytisch vermogen;
 • Goed gevoel voor B2B-content;
 • Minimaal 2 jaar ervaring met SEO/SEA-kennis;
 • Ervaring met het (implementeren en) onderhouden van diverse CMS en marketing automation platforms;
 • Ervaring met het creëren van rapporten en dashboards voor online performance;
 • Aantoonbare ervaring met Google Analytics 4;
 • Ervaring met het maken en optimaliseren van nieuwsbrieven om engagement te verhogen;
 • Een vlotte pen;
 • Een resultaat- en oplossingsgerichte instelling;
 • Een communicatieve en ondernemende werkhouding.

Je bent intrinsiek gemotiveerd en gepassioneerd over online marketing en beschikt over expertise in het opzetten, monitoren en optimaliseren van campagnes.

Het maakt ons niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive naar maatschappelijk effect. Wij geloven in eerlijke en gelijke kansen en moedigen diversiteit van harte aan. Diverse achtergronden en gezichtspunten maken ons sterker.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens 
het IQJaarevent.

Binnen InnovationQuarter krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Samen met je manager en HR maak je een ontwikkelplan om te bepalen welke opleidingen en ervaringen (binnen of buiten de organisatie) nodig zijn om jouw ambities te realiseren.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <28 uur) behoort tot de mogelijkheden. Voor deze functie heeft een dienstverband van 32 uur onze voorkeur. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de 
€ 52.000,- en € 65.000,- op fulltime jaarbasis, afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in.
We ontvangen je reactie graag voor 20 september 2023.

De gesprekken vinden plaats op: 27 september (1e ronde) en 3 oktober (2e ronde).

De beoogde startdatum is 1 december 2023.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Ida Bastiaansen. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Laura Rath.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.