Terug naar overzicht

Vacature / Manager Strategie & Communicatie

Ben jij een ervaren manager en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lijkt het je leuk te werken aan de strategie, communicatie en positionering van onze organisatie en onze regio? Dat kan bij ons als Manager Strategie & Communicatie. Je stuurt twee teams aan en zorgt voor verbinding tussen beide teams en het Management Team. Met jouw visie weet je vijftien zelfstandige professionals bijeen te brengen en het beste uit zichzelf te halen. We zoeken iemand met een stevige dosis lef, die zowel inspireert als kritisch durft te zijn.

Zo ziet jouw werk er uit

Je geeft leiding aan vijftien collega’s binnen de teams Strategie en Communicatie & Events. Ontwikkeling van competenties van teamleden en de teams als geheel zijn een belangrijk speerpunt. Daarbij heb je de opgave om te kijken hoe de synergie tussen deze teams kan verbeteren zodat de beschikbare kennis en competenties optimaal worden benut.

Als manager ben je voor de teams een belangrijk inhoudelijk aanspreekpunt. Je weet organisatieprioriteiten te vertalen naar doelen op strategie en communicatie en helpt de teamleden teamdoelstellingen te behalen. Voor de secretaris Economic Board Zuid-Holland (EBZ) en de projectleider Human Capital ben je een belangrijke sparringpartner die kan meedenken over de strategische en operationele vraagstukken waar zij mee te maken hebben. Ook adviseer je samen met teamleden of zelfstandig het Management Team (MT) van InnovationQuarter over uiteenlopende vraagstukken op het vlak van strategie en communicatie. Denk daarbij aan thema’s als jaarplannen, positionering, kennismanagement, kwartaalprioriteiten en het meten van de impact van activiteiten.

Als MT-lid trek je, net als je collega’s in het MT, strategische trajecten voor de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke voorbereiding van het MT. Samen met de directeur, directiesecretaresse en de strategiecollega’s zorg je voor een goede planning, voorbereiding van agendapunten en kwalitatief goede stukken en bespreekpunten. Je bent ook verantwoordelijk voor het stakeholdermanagement van de organisatie. Dat betekent dat je het (externe) stakeholdermanagement binnen onze organisatie professioneel organiseert en dat je zelf een stevig netwerk met je counterparts opbouwt en onderhoudt.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met ons team Strategie/Economic Board Zuid-Holland het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

Hier kom jij te werken

De teams ondersteunen het MT en de business units van InnovationQuarter. Ze werken nu nog vaak los van elkaar, maar hebben veel raakvlakken. Team Strategie richt zich met name op intelligence, het opstellen van jaarplannen, strategische projecten met partners en stakeholdermanagement. Ook voert het team het secretariaat van de EBZ en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland.

Het team Communicatie & Events richt zich op het positioneren van InnovationQuarter. Ook draagt het bij aan het versterken van ecosystemen door strategische inzet van bijvoorbeeld artikelen of events om partners te mobiliseren en te informeren. Daarnaast is regiobranding een steeds belangrijker onderdeel van onze activiteiten.

Belangrijke opgave voor de teams is het daadwerkelijk implementeren van strategische keuzes die InnovationQuarter de afgelopen tijd heeft gemaakt. Denk aan het meten en communiceren van impact-kpi’s, stakeholdermanagement en onze propositie richting bedrijven.

Daranaast werk je rechtstreeks samen met collega’s uit heel de organisatie. Belangrijke contacten zijn de leden van het MT. Momenteel wordt er een nieuwe directeur geworven; dat zal voor jouw functie en teams nieuwe dynamiek geven. Je schakelt veel met teamleads en fondsmanagers uit de andere business units en de sectorteams met vertegenwoordigers uit elk van de business units. Extern schakel je veel met je counterparts bij regionale overheden, kennisinstellingen, bedrijven, nationale partners en de ontwikkelingsmaatschappijen in andere regio’s.

Wat vragen we van je?

  • Strategische veranderingen implementeren en collega’s daarin meekrijgen, gaan jou makkelijk af.
  • Je werkt relatiegericht, enthousiasmeert en verbindt om samen tot goede resultaten te komen.
  • Jij vertaalt ideeën in acties en zorgt dat deze ook worden uitgevoerd. Het doorhakken van knopen doe je gemakkelijk en je staat sterk in je schoenen.
  • Je hebt oog voor detail én voor de lange termijn. Je bent in staat om de strategie op een creatieve manier te vertalen naar wat vandaag moet gebeuren.
  • De publieke netwerken in onze regio, die begrijp je, je zit er middenin en je maakt deze toegankelijk voor de collega’s waar je mee werkt.
  • Aantoonbare ervaring of affiniteit met de regio, economie, communicatie en de complexiteit van publieke-private samenwerkingsverbanden zijn een pré.
  • Academisch werk- en denkniveau en 10 jaar relevante werkervaring als leidinggevende aan zelfstandige professionals.

Het maakt ons niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive naar maatschappelijk effect.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 80.000,- en € 95.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier  in. We ontvangen je reactie graag voor 28 augustus 2022. Het eerste gesprek vindt plaats op 31 augustus 2022 en het tweede gesprek op 7 september 2022.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Linco Nieuwenhuyzen. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Marinela Buscan.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.