Terug naar overzicht

Lever jij in een complexe omgeving met diverse stakeholders in drie maanden tijd een gedragen plan van aanpak op? Wij zijn op zoek naar een ervaren kwartiermaker om een Zuid-Hollandse 5G-corridor op te zetten en de uitrol van 5G te vergemakkelijken. Jij werkt aan een virtuele infrastructuur om bestaande field- en livinglabs met elkaar te verbinden en versterken. Je houdt je bezig met onderwerpen als leges, antennebeleid, gezondheidsrisico’s en het creëren van draagvlak bij bewoners. Een unieke opdracht waarbij je bijdraagt aan het versterken van de (digitale) economie van Zuid-Holland.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

InnovationQuarter

Innoveren

De rol van kwartiermaker is gepositioneerd binnen het team Innoveren bij InnovationQuarter maar vraagt veelvuldige interactie met externe stakeholders.

Binnen de provincie Zuid-Holland wordt hard gewerkt om de regio als een duidelijk herkenbare ‘smart digital region’ neer te zetten. Onderdeel hiervan is de realisatie van een 5G-corridor waarmee wij een virtuele infrastructuur creëren waarbinnen alle field- en livinglabs met elkaar verbonden worden. Dit om een optimaal op innovatie gerichte omgeving te scheppen voor samenwerking, kennisdeling en opschaling van nieuwe toepassingen.

We starten hierbij eerst met de verbinding tussen Den Haag, Rotterdam, Delft en Rijswijk. De samenwerking kan op termijn worden uitgebreid naar andere gemeenten die willen aanhaken.

Kwartiermaker 5G-corridor (interim)

Zo ziet jouw werk er uit

De functie van kwartiermaker is initieel voor drie maanden en bedraagt 24 uur per week. In deze drie maanden verwachten wij van jou nauwe samenwerking met alle betrokken partijen (publiek, privaat en kennisinstellingen) in de regio. Waardoor je draagvlak en betrokkenheid creëert.

Aan het eind van de drie maanden lever jij een plan op waarbij iedereen staat te popelen om dit uit te voeren en sámen te gaan doen. Dit plan omvat een duidelijke omschrijving van de te behalen resultaten. Je schetst een duidelijk tijdspad, met milestones en fasering, welke partijen betrokken dienen te worden en een inschatting van de benodigde budgetten.

De startdatum van de kwartiermaker is afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus, maar zal niet eerder plaatsvinden dat de overheid/RIVM de seinen op veilig heeft gezet.

Je zult je dagen vooral doorbrengen onderweg naar of op bezoek bij (potentiële) partners of bedrijven in de regio. Ook kun je werken op één van de flexplekken in ons kantoor in het WTC in Den Haag of het CIC in Rotterdam. Thuiswerken om iets uit te werken, is natuurlijk ook mogelijk.

Wat vragen we van jou?

Wij zoeken iemand met:

  • ervaring en resultaatgerichtheid;
  • kennis van de telecommarkt en -wetgeving;
  • een sterk netwerk bij regionale en lokale overheden;
  • betrokkenheid en enthousiasme;
  • overtuiging en die kan verbinden;
  • en die in staat is om een duidelijk en scherp plan van aanpak op te leveren.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan bootcamp- en yogalessen.

De functie van kwartiermaker is een interimopdracht. De opdracht loopt initieel voor drie maanden en bedraagt 24 uur per week. Het maximum uurtarief dat wij kunnen bieden is € 125,- per uur ; € 1.000,- per dag.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 2 juni 2020. De selectiegesprekken vinden plaats op 8, 11 en 16 juni 2020.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Mick van Kappen, transitiemanager Smart Digital Delta. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Marian van de Walle van HR.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.