Terug naar overzicht

Wil jij de volgende stap zetten in de wereld van Venture Capital en Private Equity? Snel en veel dealervaring opdoen in een dynamische omgeving, waarbij je veel zelfstandigheid krijgt en waar initiatief tonen wordt gewaardeerd? Ben jij iemand die van aanpakken houdt en wil jij maatschappelijke impact realiseren? Dan is dit de perfecte uitdaging voor jou!

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

InnovationQuarter

IQCapital

IQCapital is één van de drie fondsen van InnovationQuarter waar vanuit de afdeling Investeren mee gewerkt wordt. IQCapital bestaat uit 2 sectorteams: Groen & Gezond en Slim & Veilig + MKB. De focus van het team Groen & Gezond ligt op Duurzaamheid, Horticulture en Life Sciences & Health. Binnen het team Slim & Veilig + MKB ligt de focus op Maritiem & Haven, HTSM , Aerospace, ICT, Cybersecurity + het later-stage MKB. Aantoonbare affiniteit met deze thema’s is een pré.

IQCapital investeert in innovatieve bedrijven vanaf de proof-of-conceptfase tot en met volwassenheid. Dit varieert van het verstrekken van seed capital tot aan het financieren van een bedrijfsovername. IQCapital verstrekt leningen en aandelenkapitaal met een maximum investeringsbedrag van € 5 mln. De omvang van het fonds is € 80 mln. Het uitgangspunt is om te participeren in een consortium met private investeerders.

Investment Manager – 1 FTE

Zo ziet jouw werk er uit

Je komt in aanraking met startups, scale-ups en grownups die opereren op het snijvlak van financieel- en maatschappelijk rendement. Je werkt samen met ondernemers die vastberaden zijn hun baanbrekende innovaties naar de markt te brengen.

Je wordt verantwoordelijk voor het hele proces van dealsourcing tot closing. Daarnaast maak je gebruik van je eigen kennis, netwerk en ervaring om bedrijven in ons portfolio te ondersteunen in hun groeistrategie.

Verantwoordelijkheden:

  • het zoeken en presenteren van potentiële dealflow, door actief netwerken bij incubators, events en andere investeringen;
  • het analyseren van business en investment cases, inclusief financiële modellen en analyses, en het schrijven van investeringsvoorstellen;
  • het dealproces inclusief onderhandelingen over voorwaarden;
  • het beheren van onze investeringen in portfoliobedrijven, inclusief het ondersteunen bij het realiseren van vervolginvesteringen;
  • het voorlichten van ondernemers over Investor Readiness en de financieringsmogelijkheden bij InnovationQuarter.

Wat vragen we van jou?

Je hebt een academische opleiding gevolgd, dit kan zowel technisch als financieel-economisch zijn, waarbij affiniteit met investeren en ondernemen een must is. Je hebt minstens 3 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als analist bij een venture fonds, corporate finance adviseur of investment bank en je bent toe aan een nieuwe uitdaging waar je echt impact maakt. Je communiceert helder en doelgericht in het Nederlands en Engels en uiteraard ken je Excel op je duimpje!

Je gaat complexe vraagstukken niet uit de weg en staat stevig in je schoenen. Je overziet het speelveld van belangen en weet daarin onze doelen te verzekeren. Je bent in staat om aan diverse cases tegelijkertijd te werken en je werkzaamheden goed te structureren. Je gaat zelfstandig te werk, maar je houdt er ook van om in teamverband te werken en daarbij neem je een actieve en resultaatgerichte houding aan.

Je bent sociaal ingesteld, nieuwsgierig, scherp en bevlogen en je bent goed in staat om te communiceren met diverse lagen binnen en buiten de organisatie. Je beschikt over een analytisch vermogen en overtuigingskracht. Boven alles weet jij als geen ander je expertise in de praktijk te brengen. Gewoon door te doen, te overleggen, er samen met het management een klap op te geven, te regelen en door te pakken!

Ons aanbod

InnovationQuarter is al jaren een van de meest actieve investeerders van Nederland. Je komt te werken in een dynamische omgeving waarin je samenwerkt met gedreven ondernemers en investeerders. Hier krijg je de kans om veel dealervaring op te doen en je netwerk van ondernemers en investeerders groeit. Je werkt in de volle breedte mee aan de verdere uitbreiding van de portefeuille innovatieve groeibedrijven waarin InnovationQuarter investeert.

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de €60.000 en de €75.000 op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar PURE Executive Search. Vragen kunnen gesteld worden aan Ginette Verkleij (0641266955). De sluitingsdatum van deze vacature is dinsdag 21 januari 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.