Terug naar overzicht

Vacature / Investment Manager Life Sciences & Health

Ben jij daadkrachtig en oplossingsgericht en heb jij het vermogen om persoonlijke relaties te ontwikkelen? Beschikt je daarnaast over een flinke dosis humor én durf jij je kritisch op te stellen? Solliciteer dan nu op de functie voor Investment Manager in Life Sciences & Health.

 

Investment Manager Life Sciences & Health

Zo ziet jouw werk er uit

Je bent een Investment Manager met een track record in Life Sciences & Health en venture capital. Je bent verantwoordelijk voor het sourcen en aangaan van nieuwe participaties, wat je samen doet met andere mensen in het dealteam.

Je begeleidt de participaties om zo bij te dragen aan het succes van de onderneming. Dit doe je door het geven van advies op het gebied van financiën, operatie, en strategie. Je bent een volwaardige sparringpartner voor de directie en zoekt hierbij de verbinding en varieert je benadering van coach tot aandeelhouder. Hiervoor spreek je de taal van de ondernemer en denk je als een ondernemer.

Naast jouw eigen netwerk, ben je verantwoordelijk voor het op- en uitbouwen van het IQCapital netwerk van investeerders en ondernemers met name in de Life Sciences & Health sector. Kennisoverdracht naar Investment Managers en Business Analists en het bieden van een leeromgeving voor die collega’s, is structureel onderdeel van de functie.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

Je komt te werken in de dynamische omgeving van het IQCapital fonds waarin je je ervaringen in het investeren inzet en uitbreidt. Je werkt in de volle breedte mee aan de uitbreiding van onze portefeuille innovatieve groeibedrijven waarin InnovationQuarter investeert.

Wat vragen we van jou?

Je bent daadkrachtig en oplossingsgericht en hebt het vermogen om persoonlijke relaties te ontwikkelen, beschikt over een flinke dosis humor én durft je kritisch op te stellen. De kracht van InnovationQuarter zit in het nemen van actie: we zijn hands-on en creatief. Jouw profiel sluit daarbij aan.

Als achtergrond heb je een financiële en/of bedrijfseconomische opleiding afgerond op HBO/WO niveau. Je bent goed op de hoogte van markt- of sectorontwikkelingen en hebt dealervaring als Investment Manager en een brede financiële kennis.

Je bent een teamspeler, verbindend en sterk in het leggen van goede en persoonlijke relaties. Als zelfstarter ben je in staat je werkzaamheden vorm en inhoud te geven en bent ambitieus in het stellen van doelen en behalen van resultaten.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden: o.a. een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken.

De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 76.000,- en € 90.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. 

Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Maurice Bakker. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Ellen Breider.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.