Terug naar overzicht

Vacature Investment Analyst

Wil jij Venture Capital in en snel zelf aan de knoppen zitten? Lees deze vacature!

Zo ziet jouw werk eruit

Je houdt ervan om je te verdiepen in de nieuwste technologieën die cruciaal zijn voor het versnellen van maatschappelijke transities zoals duurzame luchtvaart, slimme energieopslag en precisielandbouw. Met jouw diepgaande technische kennis weet je de technologieën van startups en scale-ups op waarde te schatten. De ene dag onderzoek je de nieuwste generatie efficiënte waterstofcellen, de volgende dag verdiep je je in geavanceerde machine learning-algoritmes die draaien op neurale chips, en een week later analyseer je de interactie tussen cobots en hun menselijke collega’s in de fabriek van de toekomst. Wat deze baan zo leuk maakt is dat je je niet alleen elke dag in de tech van morgen mag verdiepen, maar je zit bij ons al in een vroeg stadium zélf aan de knoppen. Samen met investment managers voer je intakegesprekken met innovatieve founders van startups en scale-ups en bouw je gezamenlijk aan investeringscases. Kom jij met jouw analytische blik, technische kennis, leergierigheid en nieuwsgierigheid ons investeringsteam versterken? We leren je graag kennen en hopelijk ben jij binnenkort onze nieuwe collega Investment Analyst!

Als Investment Analyst vervul je een veelzijdige rol die cruciaal is voor het succes van ons investeringsfonds. Je verdiept je in de nieuwste technologieën om van daaruit de markt en groeipotentie van startup en scale-ups te beoordelen. Zo ondersteun je het team:

  • Je volgt en scout innovatieve en disruptieve startups. Je bezoekt startupevents, incubators en netwerkbijeenkomsten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en om nieuwe, veelbelovende bedrijven te ontdekken.
  • Je voert intakegesprekken met interessante bedrijven om veelbelovende leads te identificeren.
  • Je analyseert pitchdecks en businessplannen van potentiële leads. Daarbij kijk je grondig naar de technologie, het businessmodel, het team en het concurrentieveld. Door jouw analyses en inzichten draag je direct bij aan de besluitvorming binnen ons investeringsteam.
  • Je ondersteunt onze Investment Managers bij het opbouwen van investeringscases voor potentiële deals. Je helpt bij expert- en referentiegesprekken, marktonderzoek en due diligence zoals team assessments en salespipeline analyses.

Over InnovationQuarter

Zuid-Holland is rijk aan ondernemers met innovatieve technologische ideeën. Ideeën die de provincie slimmer, duurzamer en gezonder duurzamer kunnen maken. De wereld vooruit kunnen helpen. Als regionale ontwikkelingsmaatschappij helpt InnovationQuarter deze innovatieve bedrijven bij het op de markt brengen en verder ontwikkelen van hun businessidee. Met een combinatie van funding, brede kennis van meerdere sectoren, een zeer uitgebreid netwerk en grote betrokkenheid creëren we sterke innovatieve ecosystemen. We helpen met innoveren, investeren en internationaliseren. Samen laten we ideeën groeien. InnovationQuarter is een initiatief van meerdere overheidsinstellingen en toonaangevende kennisinstituten.

Hier kom jij te werken

Wij bieden jou de ultieme leerschool voor Venture Capital met onze IQAcademy, duidelijke groeipaden en veel autonomie. InnovationQuarter is een van de meest actieve investeerders van Nederland. Als investeerder biedt InnovationQuarter risicokapitaal aan innovatieve startups en scale-ups uit de regio Zuid-Holland om verdere groei van het bedrijf te realiseren. Hoog risico, grote impact. InnovationQuarter investeert in technologieën die de wereld slimmer, duurzameen gezonder maken via de fondsen InnovationQuarter Capital, ENERGIIQ, Energietransitiefonds Rotterdam en UNIIQ.

Je komt binnen de afdeling Investeren te werken in het InnovationQuarter Capital fonds. Een fonds met een groot mandaat (€ 140 miljoen belegd vermogen) dat meer risico kan nemen en meer lange termijnimpact kan maken dan andere investeringsfondsen.

InnovationQuarter Capital is een regionaal investeringsfonds. We werken veel samen met onderzoekscentra en incubators die behoren tot de Europese top. Je komt in een zeer gedreven team van investment managers en een superleuke organisatie met veel sociale activiteiten, zoals jaarlijkse strandborrels, boottochten en zeilweekenden, boordevol innovaties en samenwerkingsmogelijkheden. InnovationQuarter heeft een netwerk van meer dan 250 co-investeerders. Daarnaast hebben we in-house expertise op internationale expansie en innovatie.

Wat vragen we van je?

  • Het allerbelangrijkste is dat we iemand zoeken die nieuwsgierig, leergierig en gedreven is door de missie om te werken aan transities die Zuid-Holland schoner, slimmer en gezonder maken. Je wilt deel uitmaken van een ambitieus en gedreven team;
  • Je hebt een afgeronde bachelor- of masteropleiding in een technisch vakgebied, zoals natuurkunde, informatica, robotica of werktuigbouwkunde;
  • Je hebt kennis van het startup-ecosysteem en begrijpt de reis die een ondernemer aflegt.
  • Je hebt 0 tot 2 jaar (gecombineerde) werkervaring bij snelgroeiende technologiebedrijven (startups en scale-ups), in (strategische) consultancy en/of in venture capital;
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende in spraak en geschrift;
  • Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en hebt een duidelijke intuïtie voor welke bedrijven en businessmodellen kansrijk zijn om in te investeren.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Binnen InnovationQuarter krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Samen met je manager en HR maak je een ontwikkelplan om te bepalen welke opleidingen en ervaringen (binnen of buiten de organisatie) nodig zijn om jouw ambities te realiseren.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van 32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Voor deze functie gaat de voorkeur uit naar 40 uur. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 54.000 en € 56.000 op jaarbasis, afhankelijk van opleiding, achtergrond en werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en een 13e maand, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een NS BusinessCard 1e klas (ook voor privégebruik) en hybride werken.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 1 juli 2024.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 4 juli 2024 en de tweede gespreksronde op 11 juli 2024.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Hannes Sibbel. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Britta Vos.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Nieuwsbrief