Terug naar overzicht

Vacature Investment Analyst

Wil jij Venture Capital in en snel zelf aan de knoppen zitten? Lees deze vacature!

Zo ziet jouw werk eruit

Het liefst leer jij iedere dag iets nieuws en verdiep je je in nieuwe technologieën. Vandaag zoek je uit hoe een waterstofcel in elkaar zit, morgen verdiep je je in verbeterde machine learning op een computerchip, de week erna onderzoek je geoptimaliseerde krachtoverbrenging in robots. Bijzonder aan werken bij ons: niet alleen mag je je elke dag in de tech van morgen verdiepen, ook zit je bij ons al in een vroeg stadium zélf aan de knoppen. Samen met investment managers voer jij de intakegesprekken met innovatieve founders van startups en scale-ups. Vervolgens bouw je een financieringscase en onderzoek je of deze innovatie zo uniek en waardevol is dat wij er absoluut in moeten investeren. Kunnen jouw analytische blik, technische kennis, leergierigheid en nieuwsgierigheid ons investeringsteam versterken? We leren je graag kennen en hopelijk ben je binnenkort onze nieuwe collega Investment Analist!

Als Investment Analist vervul je een veelzijdige rol die cruciaal is voor het succes van ons investeringsfonds. Je verdiept je in de nieuwste technologieën op gebied van robotica, quantum, next-gen biotech, space en AI. Zo ondersteun je het team:

 • Je volgt en scout innovatieve en disruptieve startups. Daarna voer je intakegesprekken met de bedrijven die je het interessantst vindt om de meest veelbelovende leads te identificeren (20 – 30% van je tijd).
 • Je analyseert pitchdecks en businessplannen van potentiële leads. Daarbij kijk je naar de technologie, het businessmodel, het team en het concurrentieveld (30 – 40% van je tijd).
 • Je ondersteunt onze Investment Managers bij het opbouwen van investeringscases voor potentiële deals. Je helpt bij expert- en referentiegesprekken, financiële modellering en of due diligence (30 – 40% van je tijd).
 • Je levert een waardevolle bijdrage aan het team, zo ben je bezig met het coördineren van leads, notuleren van IC-vergaderingen, VP-pipeline management en het actief deelnemen aan nieuwe initiatieven ter verbetering van onze investeringsprocessen (10 – 20% van je tijd).

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met ons team Strategie/EBZ het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

Hier kom jij te werken

Wij bieden jou de ultieme leerschool voor Venture Capital met onze IQAcademy, duidelijke groeipaden & veel autonomie. Als investeerder biedt InnovationQuarter risicokapitaal aan innovatieve startups en scale-ups uit de regio Zuid-Holland om verdere groei van het bedrijf te realiseren. InnovationQuarter investeert in technologieën die de wereld duurzamer, slimmer en gezonder maken, via de fondsen IQCapital, ENERGIIQ, ETF-R, en UNIIQ.

Je komt binnen de afdeling Investeren te werken in het IQCapital fonds. Een fonds met een groot mandaat (140 miljoen belegd vermogen), dat meer risico kan nemen en meer lange termijnimpact kan maken dan andere investeringsfondsen.

IQCapital is een regionaal investeringsfonds met onderzoekscentra en incubators die behoren tot de Europese top. Je wordt onderdeel van een zeer gedreven team van investment managers en een superleuke organisatie met veel sociale activiteiten, boordevol innovaties en heel veel samenwerkingsmogelijkheden en betrokkenheid. Dat wij veel meer zijn dan een investeringsfonds zie je hier.

Wat vragen we van je?

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde bachelor- of masteropleiding in een technisch vakgebied, zoals technische natuurkunde, wiskunde, robotica of werktuigbouwkunde.
 • Je hebt kennis van het startup-ecosysteem en begrijpt de reis die een ondernemer aflegt.
 • Je hebt bij voorkeur 1 tot 3 jaar (gecombineerde) werkervaring bij snelgroeiende technologiebedrijven (startups en scale-ups), in (strategische) consultancy en/of in de venture capital of ander soortige risicokapitaal financiering.
 • Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en kunt investment theses ontwikkelen en in de markt testen.
 • Het allerbelangrijkste is dat we iemand zoeken die nieuwsgierig, leergierig en gedreven is door de missie om te werken aan transities die Zuid-Holland schoner, slimmer en gezonder maken. Je wilt deel uitmaken van een ambitieus en gedreven team.

Het maakt ons niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive naar maatschappelijke impact. Wij geloven in eerlijke en gelijke kansen en moedigen diversiteit van harte aan. Diverse achtergronden en gezichtspunten maken ons sterker.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in  voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Binnen InnovationQuarter krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Samen met je manager en HR maak je een ontwikkelplan om te bepalen welke opleidingen en ervaringen (binnen of buiten de organisatie) nodig zijn om jouw ambities te realiseren.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de €49.378,- en €53.237,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 4 maart 2024.

De eerste ronde gesprekken vinden plaats op donderdag 7 maart 2024 en vrijdag 8 maart  2024. De tweede ronde gesprekken vinden plaats op donderdag 15 maart 2024 en maandag 19 maart 2024.

Nog meer weten over werken bij InnovationQuarter klik dan hier.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Hannes Sibbel. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Britta Vos.