Terug naar overzicht

Vacature Informatiemanager

Ben jij een professional die graag de brug slaat tussen business en IT? Dan zijn we op zoek naar jou!

We zoeken een gedreven Informatiemanager die verantwoordelijk wordt voor de informatievoorziening binnen onze organisatie. Je formuleert het informatiebeleid en de informatieplanning op tactisch/strategisch niveau en hebt een sturende rol in de realisatie en aanpassing van businessprocessen en informatiebeveiliging (CISO). Deze functie biedt strategische betrokkenheid bij marktontwikkelingen zoals AI en vereist veel interactie met het MT, gebruikers en externe partijen. Omdat de functie nieuw is, heb je ruimte om deze naar eigen inzicht vorm te geven en draag je bij aan de ontwikkeling van onze organisatie.

Zo ziet jouw werk eruit

Als Informatiemanager draag je zorg voor een optimale fit tussen de bedrijfsprocessen en de ondersteunende informatievoorziening en applicaties. Je inventariseert de informatiebehoeften van de verschillende doelgroepen en vertaalt deze naar concrete projecten. Daarnaast voer je vooronderzoeken en haalbaarheidsstudies uit en vormt je voortdurend een beeld van wat IT- en marktontwikkelingen voor IQ kunnen betekenen. Je regisseert de business informatiemanagementorganisatie (Projectgroep) en werkt nauw samen met je collega’s in het ICT team.

 • Je ontwikkelt en formuleert het informatiebeleid en de informatiestrategie, als afgeleide van de business strategie;
 • Je analyseert ontwikkelingen in de omgeving (wetgeving, technologie, bedrijfsvoering) en vertaalt deze naar het informatiebeleid en de Enterprise Architectuur (EA);
 • Je stelt eisen op ten aanzien van de inrichting van de informatieveiligheid (CISO);
 • Je draagt zorg voor een adequate inrichting en governance van de informatiemanagement-organisatie;
 • Je participeert in het landelijke overlegorgaan met andere ROM’s op jouw vakgebied;
 • Je formuleert het beleid t.a.v. externe en interne (IT) leveranciers.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met ons team Strategie/EBZ het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

Hier kom jij te werken

Je komt te werken binnen de afdeling Finance & Operations (16 personen), waar Planning & Control, HRM, ICT en het secretariaat ook deel van uitmaken. Er is veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling. De afdeling is volop in ontwikkeling en werkt hard aan een verdere professionalisering van de organisatie en jouw bijdrage hieraan wordt gestimuleerd en gewaardeerd.

Je werkt op dagelijkse basis samen met je collega’s binnen het team ICT, dat bestaat uit een IT-manager, Datamanagement specialist en een Junior Functioneel Beheerder en je rapporteert aan het Hoofd Finance & Operations.

Wat vragen we van je?

Je bent communicatief vaardig en spreekt de taal van zowel business als IT. Daarbij weet je de verbinding tussen beiden te maken en mensen te motiveren en mee te krijgen door een enthousiasmerende functionele aansturing. Daarnaast breng je het volgende mee:

 • Afgeronde opleiding op HBO/WO niveau in bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskunde of informatiemanagement;
 • Meerjarige werkervaring op het gebied van business informatiemanagement of raakvlak tussen business en IT;
 • Ervaring met implementatie van bedrijfsprocessen (BPM/BPR) ondersteund door Informatievoorziening en applicaties;
 • Ervaring met projectmanagementmethoden (Prince2 of vergelijkbaar) en procesgericht werken (ITIL, BPMN, BiSL);
 • Doortastend, resultaatgericht, conceptueel denkvermogen, communicatief, politiek/bestuurlijk inzicht;
 • Kennis of ervaring met regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) is een pré.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Binnen InnovationQuarter krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Samen met je manager en HR maak je een ontwikkelplan om te bepalen welke opleidingen en ervaringen (binnen of buiten de organisatie) nodig zijn om jouw ambities te realiseren.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Wij zoeken iemand voor minimaal 24 uur per week tot maximaal 32 uur per week. De salarisindicatie op basis van een werkweek van 40 uur voor deze functie ligt tussen de €76.500,- en €90.500,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken. Per 1 juli zal het salaris met 8,5% worden verhoogd.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 26 mei 2024. De eerste gesprekken vinden plaats op 29 mei 2024 en de tweede gespreksronde vindt plaats op 3 juni 2024.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Lies van Kralingen. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Britta Vos.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Nieuwsbrief