Terug naar overzicht

Vacature / Functioneel Beheerder

Vind jij het leuk om te werken op het snijvlak van business en IT? Wij zijn op zoek naar een Functioneel Beheerder voor onze business unit Investeren. Jij wordt verantwoordelijk voor de implementatie en het beheer van nieuwe en bestaande systemen. Een uitdagende functie waarbij je strategisch meedenkt over de impact van organisatiewijzigingen op onze applicaties. Je zult veel contact hebben met gebruikers en externe partijen, dus het is belangrijk dat je proactief en servicegericht bent. Omdat de functie binnen ons bedrijf nieuw is, heb je vrijheid om hier een eigen invulling aan te geven en ben je onderdeel van de ontwikkeling die onze organisatie doorloopt.

Vacature Functioneel Beheerder

Zo ziet jouw werk er uit

Als Functioneel Beheerder ben je voor ons de verbinding tussen processen, gebruikers en toepassingen waardoor de Business Unit Investeren zonder verstoringen met haar systemen kan werken. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de gebruikers van de applicaties bij problemen en/of gebruikerswensen én contactpersoon voor de provider van de applicaties.

Nieuwe applicatie updates worden door jou getest voordat ze in productie worden gezet. Je maakt en onderhoudt de handleidingen en zorgt er zo voor dat deze voor iedere gebruiker altijd actueel zijn. Je beheert de gebruikers en hun rollen in de applicaties en bent verantwoordelijk dat medewerkers conform hun functie de juiste werkzaamheden in de applicatie kunnen uitvoeren.

Je onderhoudt de workflows in de applicaties zodat zij de operationele processen optimaal ondersteunen en je zorgt dat documenten en templates actueel zijn en voor de gebruikers binnen de juiste workflows toegankelijk. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor rapportages en dashboards die de organisatie voorzien van tijdige, juiste en nauwkeurige informatie op basis van de in de applicatie vastgelegde data en kun je de verbinding leggen met de data vastgelegd in de systemen bij de andere Business Units.

Je adviseert het management naar aanleiding van de gesignaleerde problemen en wensen omtrent concrete voorstellen voor verbeteringen, wijzigingen en mogelijkheden.

Je werkdagen breng je, zeker de eerste tijd, door op één van de flexplekken in ons kantoor in het WTC in Den Haag of het CIC in Rotterdam. Thuiswerken om iets uit te werken, is natuurlijk ook mogelijk.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • Samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

Je komt te werken voor de business unit Investeren. Hier is onlangs een nieuw IT-systeem geselecteerd (VenturePlan) waarvoor de implementatie gestart is. Tevens is in 2021 een leningenbeheer systeem geïmplementeerd binnen Investeren; de implementatie hiervan is succesvol afgerond.

De functie van Functioneel Beheerder is nieuw in onze organisatie; je wordt verantwoordelijk voor de beide SAAS-applicaties die gebruikt worden aansluiten en blijven aansluiten bij de behoeften van de organisatie. Door jouw bijdrage lopen de processen als een geoliede machine. De applicaties onder jouw beheer zijn kritisch voor de organisatie en omdat jij proactief bent zijn deze maximaal beschikbaar voor gebruikers. Je beheert de functionaliteit van de applicaties, maar bent ook in staat om nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen met de gebruikers. Omdat VenturePlan, een belangrijk systeem, nu geïmplementeerd wordt en organisatie specifiek gemaakt gaat worden, pas je niet alleen op je winkel maar word je onderdeel van deze ontwikkeling.

Wat vragen we van je?

Je hebt ervaring met complexe, bedrijfskritische software. Van jou verwachten we een proactieve en servicegerichte werkhouding die de business units verder helpt met de vraagstukken die er liggen.

  • Je werkt en denkt op hbo-niveau (bij voorkeur bedrijfskundige informatica).
  • Je hebt 4 tot 6 jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke rol.
  • Je bent in staat om zowel de verschillende informatiesystemen als de bedrijfsprocessen van InnovationQuarter snel eigen te maken.
  • Je kunt zowel strategisch nadenken over impact van wijzigingen in de organisatie op de applicaties, als daar concreet en praktisch mee aan de slag gaan.
  • Je hebt ervaring in data-analyse en het opstellen van rapportages.
  • Je vindt het leuk om veel en direct contact te hebben met de gebruikers in de organisatie en met verschillende externe partijen.
  • Competenties voor deze functie zijn: samenwerken, goed kunnen luisteren, oplossingsgericht, eigen werk kunnen plannen & organiseren, communicatief vaardig, flexibiliteit en organisatiesensitiviteit.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur, een parttime dienstverband (met een ondergrens van 32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden: o.a. een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken.

De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 58.000,- en € 68.000,-bruto op jaarbasis, gebaseerd op een fulltime dienstverband, afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Karin Spaans. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Ton den Hertog van werving- en selectiebureau Aatop ICT. Hij is telefonisch bereikbaar op 0627113080.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.