Terug naar overzicht

Vacature Fondsmanager UNIIQ

Wil jij fondsmanager worden van misschien wel het beste vroege fase investeringsfonds van Nederland of zelfs van heel Europa? Wil jij impact maken op het snijvlak van technologie en Venture Capital om de wereld slimmer, duurzamer en gezonder maken? Wil je graag werken met veelal jonge gedreven ondernemers en de impact van dit fonds helpen vergroten?
Het proof of concept fonds UNIIQ, gemanaged door InnovationQuarter, zoekt een nieuwe Fondsmanager.

Zo ziet jouw werk er uit

 • In jouw rol als Fondsmanager ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren van het fonds, de dagelijkse aansturing van het team en het behalen van de fondsdoelstellingen. Dat betekent samen met het team zorgdragen voor een groot aantal nieuwe jaarlijkse investeringen (meer dan 12) en het ondersteunen en beheren van de bestaande portfolio van bijna 60 jonge bedrijven.
 • Op kwartaalbasis overleg je met (en rapporteer je aan) de bestuurscommissie van UNIIQ. Daarnaast zijn er overleggen met de andere publieke stakeholders en is er de jaarlijkse AvA.
 • Je onderhoudt een breed netwerk van partners (incubators, accelerators) en vervolgfinanciers en je bent het gezicht van UNIIQ naar de buitenwereld toe, onder andere bij de bekendmakingen van nieuwe investeringen.
 • Je werkt aan het verder professionaliseren van het fonds, de fondsuitbreiding, je stimuleert de kennisontwikkeling en je denkt na over effectievere investeringsprocessen en resource allocatie.
 • Tenslotte werk je samen met het Hoofd Investeren en de andere fondsmanagers om de ambitie van InnovationQuarter als zogenaamde ‘life-cycle investor’ verder vorm te geven. Je bent ook medeverantwoordelijk voor de synergie met de andere kernactiviteiten en tezamen met alle collega’s van InnovationQuarter werk je aan de gezamenlijke doelstelling om Zuid Holland slimmer, duurzamer en gezonder te maken.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met onze business unit Strategie & Communicatie het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

Hier kom jij te werken

Je komt te werken in de Business Unit Investeren. InnovationQuarter investeert vanuit vier fondsen: IQCapital, ENERGIIQ en Energietransitiefonds Rotterdam (ETF-R) en UNIIQ. We investeren geduldig kapitaal in disruptieve startups & scale-ups met een hoog technologisch risico en een lange terugverdientijd met een totaal vermogen van € 300 miljoen.
Je komt bij ons te werken in een ervaren team van investmentprofessionals dat verantwoordelijk is voor het ‘proof-of-concept’ fonds UNIIQ. UNIIQ is opgericht door Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden, en InnovationQuarter. UNIIQ heeft €34 mln in beheer om in jonge, innovatieve bedrijven te investeren. Met investeringen van maximaal €350.000,- helpen we startende ondernemers in Zuid-Holland om de meest risicovolle fase van concept tot veelbelovend bedrijf te overbruggen. Sinds de start van het fonds in 2016 hebben we in een kleine 60 bedrijven geïnvesteerd in sectoren als High-Tech, Life Sciences & Health, AI, Quantum, Energie, Circulair en Maritiem.

UNIIQ wordt gemanaged door een team van 9 personen met uiteenlopende achtergronden. De gezamenlijke ambitie is om innovaties sneller succesvol naar de markt te brengen. UNIIQ kent naast aandeelhouders een bestuurscommissie die bestaat uit het Hoofd Investeren van InnovationQuarter en afgevaardigden van de vier academische instellingen die partner zijn van UNIIQ (TU Delft, ErasmusMC, EUR en de Universiteit Leiden). De bestuurscommissie heeft een goedkeuringsrecht ten aanzien van een aantal vastgelegde besluiten.

Wat vragen we van je?

 • Je bent een proactieve en commerciële professional met meerjarige relevante ervaring op het gebied van venture capital.
 • Je hebt affiniteit met innovatie en ondernemerschap inclusief de realisatie van plan naar marktintroducties.
 • Je hebt ervaring met het aansturen van een team en beschikt over goede managementvaardigheden.
 • Je hebt sterke analytische skills.
 • Je bent nieuwsgierig, integer, hebt een kritische grondhouding en je bent een echte teamplayer.
 • Je wordt enthousiast van het samenwerken met kennisinstellingen en andere publieke stakeholders.
 • Je beschikt over een relevant netwerk.
 • Je bent ambitieus, hands-on, en staat achter de missie van InnovationQuarter.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels.
 • Je hebt een inclusieve mindset.
 • Je rapporteert aan het Hoofd Investeren.
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau.

Het maakt ons niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive naar maatschappelijk effect. Wij geloven in eerlijke en gelijke kansen en moedigen diversiteit van harte aan. Diverse achtergronden en gezichtspunten maken ons sterker.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Binnen InnovationQuarter krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Samen met je manager en HR maak je een ontwikkelplan om te bepalen welke opleidingen en ervaringen (binnen of buiten de organisatie) nodig zijn om jouw ambities te realiseren.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Je komt te werken in ons nieuwe kantoor in WTC Den-Haag en het hippe CIC in het groothandelsgebouw in Rotterdam. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 95.000,- en € 115.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een NS Business Card 1e klas en hybride werken.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We behandelen de sollicitaties wanneer ze binnen komen, dus wij ontvangen je reactie graag zo snel mogelijk. De vacature zal in ieder geval op 11 juni 2023 sluiten.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Liduina Hammer. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Sophie van Vliet