Terug naar overzicht

Word jij de nieuwe fondsmanager van IQCapital, één van de vier fondsen van InnovationQuarter? Wij zoeken een doortastende fondsmanager met jarenlange investeringservaring binnen venture capital, private equity en/of M&A-omgevingen. Samen met meer dan 15 investment professionals, werk je aan investeringen die bijdragen aan een betere toekomst. Met financieel én maatschappelijk rendement. Doordat jij je inzet voor de verdere professionalisering en doorontwikkeling van het fonds, wordt InnovationQuarter dé lifecycle investeerder voor innovatief Zuid-Holland.

vacature fondsmanager

Fondsmanager IQCapital

Zo ziet jouw werk er uit

In jouw rol als fondsmanager ben je verantwoordelijk voor de verdere uitbouw en het management van het IQCapital-fonds. Je werkt samen met twee teams aan het aanscherpen en de realisatie van de fondsstrategie en het fondsbeleid. Zo ziet jouw werk eruit:

 • Je bent verantwoordelijk voor het goed functioneren van het fonds en het behalen van de fondsdoelstellingen.
 • Je beheert de investeringsportefeuille en bouwt met je teams verder aan een divers portfolio met een goede balans tussen startups, scale-ups en groei-MKB.
 • Je ondersteunt je teams met de groei, financiering en verkoop van portfoliobedrijven.
 • Je inspireert medewerkers en stakeholders, laat voorbeeldgedrag zien, coacht, motiveert en daagt uit om doelstellingen te realiseren.
 • Als fondsmanager heb jij de operationele verantwoordelijkheid voor het voorleggen van investeringsbesluiten aan de investeringscommissie, alsmede het rapporteren over de voortgang van de participaties.
 • Je onderhoudt een relevant netwerk met bedrijven, incubators, accelerators en potentiële co- en vervolginvesteerders.
 • Je vertegenwoordigt IQCapital op relevante netwerkbijeenkomsten en naar relevante stakeholders.
 • Samen met het Hoofd Investeren werk je aan de uitbreiding van het fondskapitaal.
 • Je werkt samen met de andere fondsmanagers en collega’s van de andere business units aan het realiseren van onze ambitie om dé lifecycle investeerder voor innovatieve bedrijven in Zuid-Holland te worden.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van kwartaal- en jaarrapportages o.b.v. de input van het team, de controller en het Hoofd Investeren.
 • Je signaleert en acteert op relevante ontwikkelingen, uitdagingen en mogelijkheden in de omgeving. Je vertegenwoordigt de organisatie en draagt standpunten uit.
 • Je werkt aan de verdere professionalisering van het fonds, stimuleert kennisontwikkeling en denkt mee aan effectievere investeringsprocessen en resource allocatie.
 • Je bent verantwoordelijk voor de fonds-in-fonds strategie.
 • Je rapporteert aan het Hoofd Investeren.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

IQCapital investeert risicokapitaal in innovatie technologische startups, scale-ups en volwassen innovatieve mkb-bedrijven. Financieel- en maatschappelijk rendement gaan hierbij hand in hand. We zijn een investeerder met een langetermijn focus, en daardoor kunnen we investeren in ondernemingen met relevante technologieën die een positieve bijdrage leveren aan onze toekomst. IQCapital investeert in bedrijven die o.a. actief zijn in de sectoren: digital technology, cybersecurity, life sciences & health en high tech systemen en materialen. Het huidige fondskapitaal is € 80 mln. en dit zal komende periode aanzienlijk worden vergroot tot € 140 mln. IQCapital investeert tevens via fondsen zoals bijvoorbeeld HPE Growth Capital, Rotterdam Port Fund, BGV en Connected Capital.

IQCapital is een van de vier fondsen binnen de business unit Investeren bij InnovationQuarter. Naast IQCapital zijn dat UNIIQ, ENERGIIQ en vanaf 1 januari ETF. Vanuit deze vier fondsen investeren we in veelbelovende innovatieve bedrijven in Zuid-Holland in alle levensfasen van de onderneming. Samen met partners bouwen we aan ecosystemen waar ondernemers en investeerders elkaar ontmoeten en ondernemers toegang krijgen tot kapitaal. De inbreng gaat verder dan alleen het verstrekken van kapitaal: Ook na de transactie is InnovationQuarter een hands-on partner en voelt zich medeverantwoordelijk voor het behalen van financieel en maatschappelijk succes.

Wat vragen we van jou?

Je bent thuis in de wereld van investeringen in startups, scale-ups en volwassen mkb en beschikt op dit terrein over een relevant netwerk binnen (en buiten) de regio. Je bent ambitieus en naast financieel rendement wil je met de investeringen bijdragen aan een betere toekomst. Impact Investeren is voor ons een rode draad in onze werkzaamheden.

Je bent sterk in belangenafwegingen in een divers krachtenveld van grote bedrijven, het mkb, profit- en non-profit, en publieke en private organisaties. Je weet als geen ander je expertise in de praktijk te brengen. Je werkt met passie en drive aan het succesvol uitbouwen van IQCapital.

Daarnaast beschik je over:

 • Ten minste 10 jaar relevante werkervaring, waarvan minimaal 7 jaar op het gebied van private equity, venture capital en/of M&A. Bij voorkeur aangevuld met operationele ervaring binnen een innovatieve onderneming. Ervaring in scale-up-investeringen en later stage innovatieve bedrijven is een grote pre.
 • Ervaring met het managen van een portfolio en het begeleiden van bedrijven richting een exit.
 • Ruime ervaring met dealmaking en complexe dealstructuren.
 • Een afgeronde academische opleiding.
 • Een relevant netwerk.
 • Goede managementvaardigheden. Je zet medewerkers in hun kracht en geeft ze passende verantwoordelijkheden. Je hebt een inclusieve mindset.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 100 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Zodra Corona het weer toelaat, kun je met elkaar eten aan de lunchtafel of deelnemen aan vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten, zelfs nu zien we leuke (online) initiatieven tussen collega’s ontstaan. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 95.000,- en € 113.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en dertiende maand.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 3 december 2020.

Eerste gesprekken staan gepland op 7 en 8 december tussen 12.00 en 15.00 uur.

Tweede gesprekken staan gepland op 11 december tussen 14.00 en 17.00 uur.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Liduina Hammer. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Ellen Breider.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.