Terug naar overzicht

Wil jij nieuwe samenwerkingen, innovaties en businessmodellen initiëren of verder brengen binnen het Life Sciences & Health cluster? Vertel jij ons wat de laatste ontwikkelingen zijn en vind je het leuk om relaties te leggen en uit te bouwen? Wij zoeken per direct een enthousiaste Business Developer Life Sciences & Health. Iemand met visie, die houdt van aanpakken en mensen bij elkaar brengen. Binnen het team Innoveren werk jij aan de versnelling van de nieuwe economie in Zuid-Holland.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

InnovationQuarter

Met het team Innoveren werken we onder andere aan de verbetering van de zorgeconomie en Life Sciences. Nieuwe ontwikkelingen als diagnostiek, leefstijlgeneeskunde, regeneratieve geneeskunde of ATMP’s (geneesmiddelen voor geavanceerde therapie) zijn essentieel voor behoud van de concurrentiepositie en werkgelegenheid in deze regio. Er is nog een wereld te winnen en bestaande businessmodellen staan onder druk. Daarom zijn de crossovers tussen biotechnologie, farmacie, gezondheidswetenschappen en andere sectoren (industriële technologie, voedingsindustrie) voor een groot deel je werkterrein. Hierbij is het Leiden BioScience Park voor ons een belangrijke partner en zal je nauw samenwerken met de collega’s van de campusorganisatie daar.

Business Developer Life Sciences & Health

Zo ziet jouw werk er uit

Met het team Innoveren ben je dagelijks bezig met de transitie naar een nieuwe economie in de sector Life Sciences & Health. Dit betekent dat je investeringen los krijgt, clusters versterkt en gericht bent op economische en maatschappelijke impact op weg naar een gezonde samenleving. Concreet ben je bezig met:

  • Het aangaan van persoonlijke relaties met koplopers in het speelveld, zodat je weet wat er speelt en je goed op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen.
  • Het signaleren van nieuwe businesskansen met maatschappelijke impact en/of passend in transitie.
  • Het bouwen van consortia, vaak publiek-private samenwerkingen gericht op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.
  • Het mede vormgeven van een strategische en programmatische aanpak middels agendasetting, visievorming, en komen tot routekaarten.
  • Het reuring creëren, organiseren, enthousiasmeren en onderhouden van de relevante netwerken rondom Life Sciences & Health.
  • De verdere ontwikkeling van het Leiden Bioscience Park en samenwerking met de collega’s van de campusorganisatie.

Belangrijke randvoorwaarden voor succes zijn het schetsen van een heldere aanpak, het managen van verwachtingen, het verenigen van belangen van verschillende partijen en het vinden van een gezamenlijke aanpak. Je hebt de sensitiviteit om het relevante netwerk in Zuid-Holland en daarbuiten te activeren, zowel in het bedrijfsleven als bij regionale en nationale overheden. Wij staan voor verandering en vernieuwing die niet zonder slag of stoot zal gaan. Je teamgenoten zoeken iemand met passie voor gezondheid, durf om de moeilijke weg te gaan en een open, optimistische en enthousiasmerende instelling.

Je zult je dagen deels doorbrengen op één van de flexplekken in ons kantoor in het WTC in Den Haag of het CIC in Rotterdam. Daarnaast ben je met regelmaat aan het werk op het Leiden Bioscience Park bij de parkorganisatie.

Wat vragen we van jou?

Wij zoeken een ondernemende collega die goed samenwerkingen kan opzetten. Kenmerken voor je attitude zijn een duidelijke, praktische en ondersteunende houding en tegelijkertijd het vermogen om vanuit een helikopterperspectief naar het werkveld te kijken.

Je hebt aantoonbare ervaring (minimaal 5-8 jaar) met het werken op het grensvlak van ondernemingen, overheden en kennisinstellingen. Pré is ervaring en kennis van biotechnologie, farmacie en/of gezondheidswetenschappen. Enerzijds begrijp je hoe publieke organisaties werken; anderzijds heb je een marktgerichte blik om aantrekkelijke business cases te herkennen en te ontwikkelen. Je hebt ervaring met het opzetten en leiden van innovatietrajecten. Je hebt verder ervaring met het organiseren van netwerken en projecten in een multistakeholder omgeving.

Ons aanbod

InnovationQuarter wenst een organisatie te zijn waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn: in een inclusief werkklimaat.

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van 32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 64.000,- en € 72.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag uiterlijk zondag 2 februari 2020.

Maandag 3 februari vindt de selectie plaats, in de middag worden de kandidaten op de hoogte gesteld. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 6 februari 2020 en de tweede gesprekken op dinsdag 11 februari 2020. Gewenste start: 1 april 2020.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Lonneke Baas . Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Marian van de Walle.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.