Terug naar overzicht

Vacature Business Developer Hightech Maakindustrie, Maritiem & Haven

In deze functie krijg je de gelegenheid toonaangevende bedrijven binnen de sectoren Hightech Maakindustrie evenals Maritiem & Haven te ondersteunen bij hun innovatie-ontwikkelingen. Dit doe je door het initiateren en begeleiden van project-consortia en programma’s in samenwerking met deze ondernemingen en het bestaande netwerk van onder meer fieldlabs en kennisinstellingen.
Je bent een spin in het web van omvangrijke innovatieprogramma’s zoals DigitalZH en Maritime Delta in Zuid-Holland. Dit kan variëren van de eerste stappen naar een ERP-systeem tot het ontwikkelen van complexe robotiseringsprojecten (Industrie 5.0) en onderzoek naar toepassingen van waterstof. Je doet dit in nauwe samenwerking met ervaren senior business developers.

Zo ziet jouw werk eruit

Zowel de Hightech Maakindustrie als de Maritiem & Haven cluster zijn leidende sectoren binnen Zuid-Holland en wereldwijd toonaangevend op het gebied van onder meer nanotech, meetsystemen, scheepsbouw, offshore en 3d-printen. Deze sectoren zijn dan ook een belangrijke drijvende kracht voor innovatie, nieuwe business én werkgelegenheid en van meerwaarde voor complexe opgaven van onder meer gezondheid, veiligheid of energie.

Vanuit InnovationQuarter bouwen we zodoende aan een bloeiend ecosysteem rondom deze sectoren om (cross-sectorale) innovatie te versnellen. Dit doen we door te werken aan baanbrekende programma’s en projecten met economische én maatschappelijke impact. Daarbij smeden we samenwerkingsverbanden met een veelvoud aan partners: innovatieve ondernemers, bedrijven, kennisinstellingen, clusterorganisaties én overheden.

Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Netwerken met innovatieve bedrijven om te onderzoeken waar hun obstakels voor innovatie liggen en het verkennen van cross-sectorale innovatie-projecten tussen beide sectoren;
 • Samen met de programmamanagers bedenken, opzetten en inrichten van regionale en Europese innovatieprogramma’s;
 • Monitoren en waar nodig bijsturen van de voortgang en resultaten van de projecten in de programma’s;
 • Mede organiseren van evenementen, presentaties of persberichten vanuit de programma’s.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met onze business unit Strategie & Communicatie het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

Hier kom jij te werken

Je komt te werken in het team Slim & Veilig, één van de drie teams binnen de Business Unit Innoveren. Je komt terecht in een enthousiast en gedreven team van business developers die zich richten op de thema’s Maritiem & Haven, Hightech Maakindustrie & Aerospace en Digital Technology. Met het team werk je aan de transitie naar een duurzame en toekomstbestendige economie in Zuid-Holland. Het team bestaat uit een krachtige combinatie van technische, markt- en financiële expertise.

Wat vragen we van je?

 • Hbo- of wo-niveau;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in de Maritieme en/of High Tech sector;
 • Je hebt ervaring met projectmanagement;
 • Je bent zelfstartend, onderzoekend, ziet kansen en weet hoe daarmee aan de slag te gaan;
 • Je vindt het belangrijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van de regio Zuid-Holland;
 • Je hebt ervaring met plannen, organiseren, voortgang bewaken, gevraagd en ongevraagd adviseren en informatie ophalen;
 • Jij bent iemand die het vermogen heeft om relaties op te bouwen op basis van je persoonlijkheid;
 • In je voorkomen en handelen ben je overtuigend en resultaatgericht.

Bij ons maakt het niet uit waar je vandaan komt, waar je in gelooft, hoe oud je bent of van wie je houdt. We zijn vooral benieuwd naar jouw motivatie voor maatschappelijk effect. We geloven in eerlijke en gelijke kansen en moedigen diversiteit van harte aan. Verschillende achtergronden en perspectieven maken ons sterker.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Binnen InnovationQuarter krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Samen met je manager en HR maak je een ontwikkelplan om te bepalen welke opleidingen en ervaringen (binnen of buiten de organisatie) nodig zijn om jouw ambities te realiseren.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van 32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Bij deze functie gaat de voorkeur naar 40 uur. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de €66.712,- en €87.119,- op jaarbasis, afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 5 december 2023.

De eerste gesprekken staan gepland op: maandag 11 december 2023, de tweede gesprekken op dinsdag 19 december 2023.

De gewenste startdatum is 1 februari 2024.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Lonneke Baas. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je Britta Vos terecht.

Wil je meer weten over InnovationQuarter en wil je weten hoe het is om hier te werken, neem dan een kijkje op de website: werkenbij.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.